Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνεχίζουν... Κοινή επιστολή Τουρκίας - ψευτοΛιβύης στον ΟΗΕ για το μεταξύ τους μνημόνιο - «Αβάσιμες οι κατηγορίες και τα επιχειρήματα της Ελλάδας»

  Κοινή επιστολή προς τον ΟΗΕ απέστειλαν Τουρκία και Λιβύη για το μεταξύ τους μνημόνιο, στην οποία προτρέπουν την Ελλάδα «να σταματήσει τις...

 



Κοινή επιστολή προς τον ΟΗΕ απέστειλαν Τουρκία και Λιβύη για το μεταξύ τους μνημόνιο, στην οποία προτρέπουν την Ελλάδα «να σταματήσει τις αβάσιμες κατηγορίες, την επιθετική ρητορική και τις κλιμακούμενες ενέργειες και να σεβαστεί τις κυριαρχικές αποφάσεις των δύο γειτονικών χωρών».



Στην επιστολή σημειώνεται ότι η Ελλάδα προσπαθεί να «υπονομεύσει» τη νομιμότητα της λιβυκής κυβέρνησης με «αβάσιμες κατηγορίες και επιχειρήματα».

Υποστηρίζεται ακόμη ότι «σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της Αθήνας, η λιβυκή κυβέρνηση εθνικής ενότητας έχει την εξουσία να συνάπτει και να τερματίζει διεθνείς συμφωνίες και ότι οι νόμοι της εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να συνάπτει συμφωνίες με άλλα κράτη».

Κατηγορούν επισης την Αθήνα ότι αγνοεί τα κυριαρχικά τους δικαιώματα «με τις επεκτατικές της βλέψεις σε θαλάσσιες περιοχές και ότι ερμηνεύουμε κατά το δοκούν το Δίκαιο της Θάλασσας καθως και το Διεθνές Δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.