Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ορκωμοσία 159 πρωτοετών Ευελπίδων Τάξης 2026 «Αντιστράτηγος Τάσος Μάρκου»

Οι σημερινοί ορκισθέντες πρωτοετείς Ευέλπιδες αποτελούν την Τάξη 2026 της Σχολής, που φέρει την τιμητική ονομασία «Αντιστράτηγος Τάσος Μάρκ...





Οι σημερινοί ορκισθέντες πρωτοετείς Ευέλπιδες αποτελούν την Τάξη 2026 της Σχολής, που φέρει την τιμητική ονομασία «Αντιστράτηγος Τάσος Μάρκου»

Οι νέοι Ευέλπιδες Ιης Τάξεως ορκίστηκαν σήμερα (21-12-22) στη διάρκεια τελετής, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά.

Συνολικώς σήμερα ορκίστηκαν 159 Ευέλπιδες. Από αυτούς οι 126 Έλληνες, οι 26 από την Κύπρο, 1 από την Αρμενία, 1 από το Μαυροβούνιο, 2 από την Τυνησία, 1 από την Αλβανία, 1 απο την Σενεγάλη και 1 από την Μολδαβία. Οι σημερινοί ορκισθέντες πρωτοετείς Ευέλπιδες αποτελούν την Τάξη 2026 της Σχολής, που φέρει την τιμητική ονομασία «Αντιστράτηγος Τάσος Μάρκου».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ, εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΕΕΦ και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, εν ενεργεία και εν αποστρατεία ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρέστησαν επίσης, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, Ακόλουθοι Άμυνας και μέλη ξένων διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, καθώς επίσης πλήθος συγγενών και φίλων των ορκισθέντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραδοσιακώς, κάθε χρόνο, οι Ευέλπιδες Ιης Τάξεως της ΣΣΕ ορκίζονται στις 21 Δεκεμβρίου (ή σε ημερομηνία πολύ κοντά σε αυτήν αν τη συγκεκριμένη χρονιά πέφτει Σάββατο ή Κυριακή), καθώς στις 21 Δεκεμβρίου 1828 ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας υπόγραψε το διάταγμα συγκροτήσεως της Σχολής, με έδρα το Ναύπλιο, και έκτοτε η ΣΣΕ αποτελεί το αρχαιότερο εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανωτάτης εκπαιδεύσεως της χώρας και για να τιμήσει αυτήν την επέτειο ορίζει την ορκωμοσία των πρωτοετών Ευελπίδων την ημερομηνία αυτή και μετά φεύγουν με άδεια για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.