Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επέκταση ζωής για τις τορπίλες SUT/SST-4, επιτέλους αρκετά όπλα για τα υποβρύχια μας

Όπως αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ), στις 28 Νοεμβρίου υπογράφηκε η υπ’ αριθ. 014Β/22 Σύμβαση (διαγωνισμός υπ’ αρ...





Όπως αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ), στις 28 Νοεμβρίου υπογράφηκε η υπ’ αριθ. 014Β/22 Σύμβαση (διαγωνισμός υπ’ αριθ. 3/21) με την εταιρεία Sunlight Group, για την προμήθεια συσσωρευτών μάχης των τορπιλών SUT/SST-4.



Το πρόγραμμα προβλέπει την πρόσκτηση 68 μονάδων συσσωρευτών τορπιλών τεχνολογίας Αργύρου–Ψευδαργύρου (Ag-Zn), από τις οποίες μια θα χρησιμοποιηθεί για καταστροφικό έλεγχο. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 12.936.000 ευρώ και οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν σε βάθος δύο ετών. Παράλληλα προβλέπεται και η παράδοση περίπου 79 παλαιότερων ληγμένων συσσωρευτών στην εταιρεία για την ανάκτηση αργύρου και η δωρεάν εκπαίδευση των στελεχών του ΠΝ, από τεχνικό προσωπικό της Sunlight.

Η προμήθεια αυτή, που “φρεσκάρει” τις παλαίες τορπίλες των υποβρυχίων μας, σε συνδυασμό με την αγορά εξελιγμένων για τα υποβρύχια κλάσης Παπανικολής και Ωκεανός, εξασφαλίζει την αριθμητική επάρκεια σε ύφαλα όπλα που χρειάζεται το Πολεμικό Ναυτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.