Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ακάρ προκαλεί στα ίσια τους Αμερικανούς: «Οι ρωσικοί S-400 είναι έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν, αν χρειαστεί»...!!!

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στην επιτροπή της βουλής για τον προϋπολογισμό, δήλωσε ότι...





Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στην επιτροπή της βουλής για τον προϋπολογισμό, δήλωσε ότι οι ρωσικοί S-400 είναι έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν εάν χρειαστεί, μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη.

Προκαλώντας στα ίσια τους Αμερικανούς δήλωσε: «Εάν υπάρξει απειλή, θα τους χρησιμοποιήσουμε».

Αναφορικά με το θέμα της αγοράς των αμερικανικών μαχητικών F-16, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε πως:

«Είμαστε σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών. Έχουν έρθει καλά αποτελέσματα. Για τα F-16 πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις, τρεις στην Τουρκία και μία στις ΗΠΑ. Αν δεν γίνει, έχουμε στο μυαλό μας κι άλλα πράγματα».

Για την επιχείρηση Γαμψό Ξίφος ο Τούρκος υπουργός τόνισε: «Δεν χρειαζόμαστε έναν τεχνητό λόγο για να δράσουμε. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί μέχρι να εξουδετερωθεί κι ο τελευταίος τρομοκράτης».

Ο Χουλουσί Ακάρ διέψευσε επίσης κατηγορηματικά την οποιαδήποτε σχέση της κυβέρνησης με την οργάνωση των μισθοφόρων SADAT. «Είναι κάτι έξω από εμάς», δήλωσε.

Κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του Υπουργείου του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ισχυρίστηκε ότι:

Ενώ δήθεν η Τουρκία σέβεται τα σύνορα, τα δικαιώματα και τους νόμους όλων των γειτόνων της, η Ελλάδα «κάνει κάθε είδους προσπάθειες αύξησης της έντασης, με συνεχείς προκλητικές ενέργειες και επιθετική ρητορική, με διεκδικήσεις και απαιτήσεις που ξεπερνούν τη λογική, τη λογική και το νόμο, κάτι που δεν έχει προηγούμενο σε ολόκληρο κόσμο».

Ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία για επεκτατισμό έχοντας εφεύρει μια έννοια που ονομάζεται ‘Νεο-Οθωμανισμός’, παρά το γεγονός ότι η ίδια έχει επεκταθεί 3 φορές σε 7 στάδια επιδιώκοντας τη ‘Μεγάλη Ιδέα’ ήδη από την πρώτη ημέρα ίδρυσής της, και έχει έρθει ακριβώς «κάτω από τη μύτη της Τουρκίας».

«Αγνοώντας την (δήθεν) “τουρκική” ύπαρξη (στη Θράκη), (η Ελλάδα) προσπαθεί να εκφοβίσει τους Τούρκους με πολιτικές αφομοίωσης, καταπίεση, σχεδόν συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας. Επίσης συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις και παρέχει κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη στους τρομοκράτες, ειδικά στο στρατόπεδο του Λαυρίου, ενώ σπρώχνει προς τα σύνορα της Τουρκίας με εξαιρετικά σκληρές και απάνθρωπες πρακτικές τους μετανάστες και επιμένει να αρνείται ξεδιάντροπα αυτά τα γεγονότα, τα οποία όλος ο κόσμος γνωρίζει» ισχυρίστηκε ο Ακάρ.

Δήλωσε ότι «ακόμα και το ΕΔΑΔ, που μέχρι τώρα έχει δείξει κάθε είδους ανοχή απέναντι σε αυτή τη σκληρότητα της Ελλάδας, δεν άντεξε άλλο τις βαρβαρότητες που διαπράχθηκαν και τελικά έκρινε την Ελλάδα ένοχη».

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη να επιλύει προβλήματα μέσω διαλόγου.

«Θα ήταν προς το συμφέρον τόσο της ίδιας όσο και ολόκληρης της περιοχής και του ΝΑΤΟ η Ελλάδα να δει την Τουρκία ως ισχυρό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύμμαχο, όχι ως απειλή. Αναμένουμε από τρίτα μέρη να ενεργήσουν αμερόληπτα, αντικειμενικά, λογικά, και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ειλικρινής μας ελπίδα είναι ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα αποτελέσουν μια θάλασσα φιλίας και ότι όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές θα μοιράζονται δίκαια», ανέφερε χωρίς ντροπή.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.