Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Mήπως να το βλέπαμε; AD-1: Eπιτυχής η πρώτη δοκιμή του αναχαιτιστή βαλλιστικών πυραύλων στην Ινδία [vid]

Η Ινδία πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την «παρθενική» δοκιμή του πυραύλου αναχαίτισης AD-1 κατά βαλλιστικών πυραύλων Phase-II. Το Υ...



Η Ινδία πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την «παρθενική» δοκιμή του πυραύλου αναχαίτισης AD-1 κατά βαλλιστικών πυραύλων Phase-II.

Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε στη δήλωσή του ότι η «εκτόξευση του πυραύλου με μεγάλο βεληνεκές» διεξήχθη από τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) από το νησί APJ Abdul Kalam στα ανοιχτά της ακτής της Odisha στην ανατολική Ινδία.

«Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των στοιχείων του οπλικού συστήματος BMD (Ballistic Missile Defence Program) που βρίσκονται σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το υπουργείο σημείωσε ότι ο AD-1 είναι ένας πύραυλος αναχαίτισης μεγάλου βεληνεκούς «σχεδιασμένος για αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς καθώς και αεροσκαφών».

«Είναι εξοπλισμένος με ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου και πλοήγησης ανεπτυγμένο εγχώρια για την ακριβή καθοδήγηση του οχήματος στον στόχο».

Ο Ινδός υπουργός Άμυνας, Rajnath Singh, συνεχάρη το DRDO «και άλλες ομάδες που σχετίζονται με την επιτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης του AD-1».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.