Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πάνω από ένα μήνα τον ερευνούσαν οι Αρχές – Ο ρόλος του Child Protection System

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση πως ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου κατηγορείται για υλικό παιδικ...





Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση πως ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου κατηγορείται για υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου προφυλακίστηκε πριν μερικές ημέρες καθώς δεν έπεισε τον ανακριτή πως τα βίντεο με παιδική πορνογραφία που είχε στην κατοχή του, τα είχε για να γράψει ένα… νέο βιβλίο.

«Ήθελα να δείξω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την επιλογή των πράξεών του και της ζωής του», έλεγε ο ίδιος το 2012 σε δημοτικό σχολείο στην Κοζάνη.

Είναι το μήνυμα που έδινε μέσω των βιβλίων του στα παιδιά. Η δική του επιλογή ωστόσο οδήγησε τον ίδιο στη φυλακή και «πάγωσε» για μια ακόμη φορά ολόκληρη την κοινωνία.

Στην κατοχή του πολυβραβευμένου λογοτέχνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες αρχεία με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

«Τα έχω χάσει κυριολεκτικά. Πραγματικά τρελαίνομαι με όλα αυτά που ακούω καθημερινά. Πρέπει κάπως να αλλάξει η νομοθεσία και να γίνουν όλα πολύ πιο αυστηρά και να κλείνονται και κάποιοι στη φυλακή κι όχι να τους αφήνουν ελεύθερους», λέει η γνωστή ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη.

Ένα μήνα τον ερευνούσαν οι Αρχές

Πάνω από ένα μήνα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούσε εξονυχιστικά τις κινήσεις του συγγραφέα ενώ έφτασαν στα ίχνη του μετά από πληροφορίες που είχαν από το εξωτερικό.

Κάνοντας έφοδο στο σπίτι του όμως έμειναν άφωνοι καθώς στον υπολογιστή του βρέθηκαν περισσότερα από 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών.

«Έγινε άρση απορρήτου επικοινωνιών και οι αστυνομικοί με το βούλευμα πήγαν στην κατοικία του κυρίου, του έκαναν κατ’ οίκον έρευνα κι εκεί βρήκαν κι άλλα μέσα. Δεν είναι μόνο αυτό που εντόπισε η δίωξη αλλά απ’ ότι είδα στις πληροφορίες λένε ότι είναι κι άλλο υλικό παιδικής πορνογραφίας», λέει ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος CSI Institute.

Ο συγγραφέας μετά τη σύλληψή του δήλωσε πώς κατέβαζε το πορνογραφικό υλικό επειδή σκόπευε να γράψει ένα καινούριο βιβλίο με σχετική θεματολογία. Δεν έπεισε όμως τον ανακριτή, που διέταξε την προφυλάκισή του στις φυλακές Τριπόλεως.

«Ο λόγος για τον οποίο, ο ίδιος είπε ότι εγώ ήθελα να έχω πρωτογενές υλικό για να μπορέσω να δω τις περιγραφές και να συμπληρώσω κάτι με καταγγελτικό πρόσημο. Για τον κ. Παπαθεοδώρου δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, δεν υπήρξε καμία υπόνοια ή νύξη ότι έχει εκδηλώσει ένα ύποπτο βλέμμα προς ανήλικο παιδί», είπε ο Σταύρος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του συγγραφέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.