Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλλαγές στην ΕΥΠ και στις διαδικασίες νόμιμων παρακολουθήσεων

   Αλλαγές στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) αλλά και στις διαδικασίες νόμιμων παρακολουθήσεων έρχονται σύντομα από την κυβέρνηση. ...

  



Αλλαγές στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) αλλά και στις διαδικασίες νόμιμων παρακολουθήσεων έρχονται σύντομα από την κυβέρνηση.



Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι αλλαγές βρίσκονται στο τελικό σχέδιο επεξεργασίας και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμα και αύριο. Στο Μέγαρο Μαξίμου φιλοδοξούν, όπως λένε, να παρουσιάσουν ένα καινοτόμο θεσμικό πλαίσιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΝΤ1, έχει ήδη κλειδώσει η αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου σχετικά με την εμπορία και την χρήση των πάσης φύσεως κακόβουλων λογισμικών τόσο στο σκέλος των ποινών όσο και στο σκέλος των περιπτώσεων που θα αφορά, καθώς όπως λένε στην κυβέρνηση, με τις αλλαγές επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019 λίγο πριν από τις εκλογές, είχε επέλθει χαλάρωση στο ποινικό σκέλος.

Επίσης θα προβλέπονται επιπλέον φίλτρα για τις νόμιμες επισυνδέσεις πολιτικών προσώπων, καθώς στις υπογραφές δύο εισαγγελικών λειτουργών που έχουν προαγγελθεί από τον περασμένο Αύγουστο δεν αποκλείεται να προστεθεί και μία τρίτη πολιτικού προσώπου.

Στην κυβέρνηση επιδιώκουν τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου άρσης του απορρήτου, αλλά και διορθωτικές κινήσεις στο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, προκειμένου να διασφαλίζεται η αποτελεσματική της αποστολή, αλλά και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.