Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Belharra: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την πρώτη φρεγάτα FDI για το γαλλικό ΠΝ

H γαλλική κατασκευάστρια εταιρεία Naval Group έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από την πρώτη φρεγάτα Belharra – FDI (Frégate d...





H γαλλική κατασκευάστρια εταιρεία Naval Group έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από την πρώτη φρεγάτα Belharra – FDI (Frégate de défense et d’intervention) που προορίζεται για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.





Η νέα φρεγάτα, με την ονομασία «Amiral Ronarc’h» έκανε την πρώτη της έξοδο από το κατασκευαστικό κέντρο της γαλλικής εταιρείας στη Λοριάν της Γαλλίας. Σύμφωνα με την Naval Group, η φρεγάτα είναι εξοπλισμένη και φέρει το σύγχρονο ραντάρ ενεργής ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA), το SEA FIRE της εταιρείας Thales, το οποίο έχει εμβέλεια 160.000 χιλιομέτρων και υψηλές ικανότητες αποκάλυψης στόχων με χαμηλό RCS και υπερηχητικά κινούμενων στόχων με stealth χαρακτηριστικά και υψηλή ευκινησία.



Eπίσης, σύμφωνα με την ανάρητηση της εταιρείας είναι σε πλήρη λειτουργία ο ενσωματωμένος ιστός Panoramic Sensors and Intelligence Module (PSIM) που θα φέρουν οι φρεγάτες και έχουν δύο αισθητήρες.



Η φρεγάτα Belharra αγκυροβόλησε στην αριστερή προκυμαία, πίσω από τη δεύτερη κορβέτα τύπου Gowind που κατασκευάστηκε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πριν λίγες ημέρες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ.Νίκος Παναγιωτόπουλος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Naval Group, ως προσκεκλημμένος του Γάλλου ομόλογού του, για την τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας. Η επόμενη φρεγάτα που θα καθελκυστεί θα προορίζεται για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και θα έχει την ονομασία «Κίμων».

Φωτογραφίες Naval Group

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.