Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε υστερική κατάσταση οι τούρκοι... «ΣυμπαΙγνία Ελλάδος - ΗΠΑ οι έρευνες στην Κρήτη»... Απειλούν με πόλεμο!

  “Οι Έλληνες έχουν σχεδόν έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα για τα 12 μίλια , το θα υποβληθεί απευθείας στον ΟΗΕ" αναφέρει ο τουρκικός τύπ...

 



“Οι Έλληνες έχουν σχεδόν έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα για τα 12 μίλια , το θα υποβληθεί απευθείας στον ΟΗΕ" αναφέρει ο τουρκικός τύπος που συνεχίζοντας τονίζει ότι “η Ελλάδα σχεδιάζεται να γίνει μια δεύτερη Ουκρανία, ενώ εμείς θα ήμαστε με την Ρωσία, διαφορετικά, δεν θα αποτρέψουμε τον μεγάλης κλίμακας πόλεμο που έρχεται”.

ΟΤούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ σε μια κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα τον αλαζονικό χαρακτήρα και τα ύποπτα σχέδια της Άγκυρας στην περιοχή νοτίως της Κρήτης, επιβεβαίωσε ότι «το τουρκολιβυκό μνημόνιο άνοιξε νέους ορίζοντες για την Άγκυρα, ώστε να γίνει μερικός προμηθευτής για την πώληση φυσικού αερίου στον κόσμο μέσω της Λιβύης».

«Άλλα κράτη ( Ελλάδα-ΗΠΑ) δεν έχουν το δικαίωμα να αντιταχθούν στη συμφωνία, καθώς συνήφθη μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών», δήλωσε ο Ντονμες σε δηλώσεις του.



Το μνημόνιο συνεννόησης που συνήψε η Τουρκία τον περασμένο Οκτώβριο, με την Προσωρινή Κυβέρνηση Ενότητας, με επικεφαλής τον Abdel Hamid Dbeibah, σχετικά με την εξερεύνηση φυσικού αερίου και πετρελαίου, προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις από τοπικά και διεθνή μέρη.

Η Αίγυπτος και η Ελλάδα ανακοίνωσαν την απόρριψη του μνημονίου και την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε δραστηριότητα στις επίμαχες περιοχές στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο Τουρκικός τύπος που στοχοποιεί την Κρήτη ενώ επικαλείται αποθανών Ρώσο αξιωματούχο και τον Κίσινγκερ για την τεράστια σημασία του νησιού

Οι Τούρκοι επικαλούνται τον Peter Durnovo, μέλος του Ρωσικού Κρατικού Συμβουλίου το 1945, ο οποίος είχε εξήγησε τη σημασία της Κρήτης πριν από πολλά χρόνια.

“Αναφέροντας ότι η νότια διαδρομή θα ήταν επικίνδυνη ακόμη και αν δεν υπήρχαν περιορισμοί στα Στενά του Βοσπόρου , ο Durnovo είχε δηλώσει ότι ακόμη και αν η Ρωσία κατακτούσε τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, αυτή η επιτυχία θα είναι στρατηγικά άσκοπη.

«Η κυριαρχία στα Στενά δεν θα μας έδινε έξοδο στις ανοιχτές θάλασσες. Επειδή από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια θάλασσα, στην οποία είναι διάσπαρτα πολλά νησιά. Δεν έχουν καμία δυσκολία να μας κλείσουν κάθε είσοδο και έξοδο, είτε υπάρχουν Στενά είτε όχι», είχε δηλώσει το μακρινό 1915 ο Ρώσος αξιωματούχος.

Αναφερόμενος στο Durnovo, ο Χένρυ Κίσινγκερ είχε δηλώσει και αυτός: «Θα παραμείνει μυστήριο να κατανοήσουμε πώς αυτό το απλό γεωπολιτικό γεγονός ξέφυγε από τα μάτια 3 γενεών Ρώσων που ήθελαν να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη, αλλά και των Βρετανών που ήταν αποφασισμένοι να τους αποτρέψουν».

Ο τουρκικός τύπος μιλά για επέκταση της Ελλάδος στα 12 μίλια

Μεγάλη τουρκική εφημερίδα ανέφερε πριν από την απόφαση της Αθήνας να προχωρήσει σε σεισμικές δραστηριότητες στην Κρήτη, ξεκίνησε αλλεπάλληλες ασκήσεις στην περιοχή σε κρυφή συνεργασία με τις ΗΠΑ.

“Η κυβέρνηση της Ελλάδος, που έκανε το βήμα για επέκταση στα 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος στις 20 Ιανουαρίου 2021, σχεδιάζει «να επεκτείνει την δράση της στην Μεσόγειο και μετά στο Αιγαίο», αναφέρουν τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές.

“Οι Έλληνες έχουν σχεδόν έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα που απαιτείται για τη νέα ρύθμιση, το οποίο πιθανότατα θα υποβληθεί απευθείας μετά στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ).

Η Αθήνα ισχυρίζεται ότι οι έρευνες νοτίως της Κρήτης υλοποιούνται στην Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο, παραβλέπουν την απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου του 1995, γνωστή και ως «casus belli», για τα σχέδια τους.

Η Τουρκία έχει χαράξει μια γραμμή νοτίως της Κρήτης, της Κάσου, της Ρόδου, την οποία δήλωσε ως ΑΟΖ στον Διεθνή Υδρογραφικό Οργανισμό (IHO) στις 3 Δεκεμβρίου 2010.

Η ελληνική πλευρά έχει επίσης δηλώσει πολλές φορές ότι τα εν λόγω νησιά αποτελούν μέρος του Αιγαίου.

Κάθε ρύθμιση που θα γίνει στη γραμμή της Κρήτης εμπίπτει άμεσα στο πεδίο εφαρμογής της απόφασης «casus belli» της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας.

Ο λόγος είναι ότι ο εν λόγω κανονισμός περιορίζει την ελευθερία πρόσβασης της Τουρκίας στην ανοιχτή θάλασσα κοντά στην Κρήτη απαγορεύοντας παράλληλα την ελεύθερη διέλευση.

Αν και η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι στα χωρικά ύδατα θα εφαρμοστεί «Αβλαβές Μεταβατικό Καθεστώς», δεν φαίνεται αποδεκτό από την Τουρκία, να ισχύει η ελληνική εσωτερική νομοθεσία σε αυτά τα ύδατα.

Ομοίως, και η κυβέρνηση της Λιβύης δηλώνει ότι εάν η Αθήνα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, θα καταπατήσει τις θαλάσσιες περιοχές της.
Οι Έλληνες δίνουν περιοχές νότια της Κρήτης στην EXXONMOBILL και τις ΗΠΑ

Η ελληνική πλευρά πραγματοποιεί έντονες σεισμικές και στρατιωτικές δραστηριότητες στην περιοχή πριν εκδώσει απόφαση για επέκταση στα 12 μίλια νοτίως της Κρήτης.

Τέλος, οι Έλληνες ανακήρυξαν NAVTEX σε πολύ ευρεία περιοχή γύρω από το Ιόνιο Πέλαγος και την Κρήτη και ανακοίνωσαν ότι ο ενεργειακός κολοσσός των ΗΠΑ ExxonMobil θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

Μετά την ανακοίνωση, το σεισμικό ερευνητικό σκάφος SANCO SWIFT αγκυροβόλησε χθες και μετέβη στην περιοχή. Στη NAVTEX προσδιορίστηκε ο χρόνος λήξης της έρευνας. Μετά τις έρευνες, η Exxon αναμένεται να ξεκινήσει γεωτρήσεις στην περιοχή.

Από την άλλη, οι Έλληνες ξεκίνησαν την άσκηση με το όνομα «Falcon Eye 3» με τη Σαουδική Αραβία στην περιοχή. Για την άσκηση, που θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου, οι Σαουδάραβες έστειλαν πολεμικά αεροσκάφη στη βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Σημειώθηκε ότι στο πλαίσιο της άσκησης θα παιχτούν σενάρια πολέμου επιφανείας (πλοία, γεωτρύπανα κ.λπ.).

Στα 100 χρόνια της Δημοκρατίας μας το 2023 είμαστε σε αδύναμη θέση λόγω των εκλογών, ενώ μας περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες. Στις τρέχουσες συνθήκες, η Ρωσία είναι η κύρια καθοριστική μεταβλητή αυτής της εξίσωσης.

Η Ελλάδα σχεδιάζεται να είναι μια δεύτερη Ουκρανία, και αυτό είναι προφανές! Είναι πολύ ξεκάθαρο με μια πλευρά θα ήμαστε ( Ρωσία). Οι ασιατικές δυνάμεις πρέπει να σχηματίσουν ένα άμεσο μέτωπο, διαφορετικά, δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τον αιματηρό και μεγάλης κλίμακας πόλεμο που έρχεται", αναφέρει το τουρκικό άρθρο.

Στο μικροσκόπιο της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης της Λιβύης έχει μπει η έναρξη των σεισμικών ερευνών της Ελλάδας σε Κρήτη και Πελοπόννησο, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη Δευτέρα.

Η Τουρκία δεν ανησυχεί μόνο για μια πιθανή επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη, αλλά για το μπλοκάρισμα της ελληνικής ΑΟΖ από αμερικανικά και γαλλικά πολεμικά πλοία μαζί με τα ελληνικά, απαγορεύοντας στον τουρκικό στόλο κάθε πιθανή προσπάθεια πρόκλησης.

Τα κοιτάσματα στην Λιβύη ( ειδικά δύο έξω από τις ακτές της χώρας) θεωρούνται τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, και για αυτό και Γάλλοι, Αμερικανοί και Ιταλοί, δεν θα επιτρέψουν καμία τουρκική διείσδυση, κυρίως για τα δικά τους συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.