Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πυρ και μανία» η Τουρκία με Αίγυπτο-Σ.Αραβία γιατί ασκούνται με την Ελλάδα

Δεν έχουν τέλος οι αβάσιμες και προκλητικές δηλώσεις αξιωματούχων στην Τουρκία σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στο περιφερει...



Δεν έχουν τέλος οι αβάσιμες και προκλητικές δηλώσεις αξιωματούχων στην Τουρκία σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στο περιφερειακό σύστημα της ανατολικής Μεσογείου, με πρόσφατο παράδειγμα το παραλήρημα του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.



Συγκεκριμένα, ο Μεσούτ Χακί Τζασίν συμμετείχε σε συνέδριο, το οποίο σύμφωνα με το Nordic Monitor διεξήχθη υπό την αιγίδα της «τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας», της παραστρατιωτικής οργάνωσης με την επωνυμία «SADAT», στο οποίο δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι απαράδεκτο η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος να συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις και γυμνάσια με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τις προειδοποιήσεις που έχει κάνει ο Πρόεδρος Ερντογάν.
«Αιχμές» κατά Ριάντ και Καΐρου

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι ο «ισλαμικός κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος, όμως αυτό δεν συμβαίνει» και ότι «θα πρέπει να είμαστε θυμωμένοι με τους εαυτούς μας και όχι με την Δύση» Στη συνέχεια εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι επί του παρόντος πραγματοποιείται η διμερής αεροπορικής άσκηση Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας με την επωνυμία «Falcon Eye – 3», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι λυπάται που σαουδαραβικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15 πετούν στην Κρήτη, όμως αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες που έχει κάνει η Τουρκία για την βελτίωση των διμερών σχέσεων με το Ριάντ και το Κάιρο δεν έχουν αποδώσει.

Ωστόσο, ο σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής άφησε «αιχμές» και κατά της Αιγύπτου, με αφορμή την επικείμενη πολυεθνική ναυτική άσκηση με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ», δηλώνοντας πως: «Το αιγυπτιακό ναυτικό πραγματοποιεί ασκήσεις με το ελληνικό ναυτικό. Πώς κι έτσι? Αυτό είναι απαράδεκτο».

Στο τέλος, ο Μεσούτ Χακί Τζασίν προχώρησε σε μια απίστευτη ιστορική αναφορά υπενθυμίζοντας στους συμμετέχοντες του συνεδρίου πως ο αιγυπτιακός στρατός μαζί με τους Οθωμανούς σταμάτησε ολόκληρο το ναυτικό των Σταυροφόρων στο παρελθόν, υπογραμμίζοντας πως «αυτό που κάνει τώρα η Σαουδική Αραβία ενάντια στο τουρκικό έθνος, το οποίο ήταν ο σημαιοφόρος του Ισλάμ για 400 χρόνια, είναι απαράδεκτο».

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.