Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέες καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» – Οι πρώτες πληροφορίες

  Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται η «Κιβωτός του Κόσμου» μετά την καταγγελία 19χρονου για ασέλγεια σε βάρος του, όταν ήταν ανήλικος. ...

 



Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται η «Κιβωτός του Κόσμου» μετά την καταγγελία 19χρονου για ασέλγεια σε βάρος του, όταν ήταν ανήλικος. Η καταγγελία επτά σελίδων υποβλήθηκε αρχικά από πρώην φιλοξενούμενο σε δομή της Αθήνας, ο οποίος σήμερα είναι 19 ετών, στον “Συνήγορο του Πολίτη”.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία που διέταξε προκαταρκτική εξέταση, τη διενέργεια της οποίας ήδη ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται έρευνες από τις Αρχές σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» στην περιφέρεια και όχι μόνο στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, δεν είναι μόνο ο 19χρονος που έχει κάνει καταγγελία για τον μη κυβερνητικό οργανισμό. Το enikos.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες. Μια από τις αυτές φέρεται να έχει γίνει στην Εισαγγελία Βόλου, ενώ άλλη αφορά στη δομή στην Πωγωνιανή στην Κόνιτσα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση.

Καταγγελία-σοκ για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου


Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 19χρονος κατήγγειλε πως όταν ήταν 15-16 ετών ένας συγκεκριμένος υπάλληλος της δομής της Κιβωτού του Κόσμου ασέλγησε σε βάρος του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος, ο οποίος την Τετάρτη πέρασε το κατώφλι του Τμήματος Ανηλίκων για να καταθέσει, υποστήριξε επίσης, ότι γνωρίζει κι άλλα παιδιά που έχουν πέσει θύματα ασέλγειας από άλλους εργαζομένους της Κιβωτού του Κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 19χρονος φέρεται να έχει δώσει και ονόματα παιδιών, τα οποία αναμένεται να κληθούν από τις Αρχές για να καταθέσουν.

Ακόμη, ο 19χρονος κατήγγειλε ότι γνωρίζει πως ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και σε σπίτια του εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού σε άλλες πόλεις της χώρας.
Η απάντηση της Κιβωτού του Κόσμου

«Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρους προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας.

Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές.

Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων. Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες.

Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων που έχει δημιουργήσει, έχει πάντοτε πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη την παιδική προστασία, η οποία και αποτελεί το μοναδικό γνώμονα για το κοινωφελές έργο και τις δράσεις μας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρχών για την παροχή κάθε στοιχείου και συνδρομής προς το σκοπό της πλήρους διελεύκανσης της υπόθεσης και παρακαλούμε τους αρμοδίους για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα.
Με εκτίμηση
Κιβωτός του Κόσμου»

«Μπλόκο» στην παραχώρηση κτιρίου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αποσύρεται η διάταξη που είχε περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου», σε συνέχεια της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε και αφορά σε ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και, πρόσφατα, αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση.

«Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.