Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μάνδρα: Τραγικό... ο 14χρονος έμαθε τον θάνατο του αδερφού του όταν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες

  Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 14χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του σε στάνη στην Μάνδρ...

 



Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 14χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του σε στάνη στην Μάνδρα.

Στον ανήλικο από την Μάνδρα επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο παρακολούθησης από επιμελητή. Ο 14χρονος επί δύο ώρες απαντούσε στις απανωτές ερωτήσεις της ανακρίτριας για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο ο αδελφός του, ενώ νωρίτερα άκουσε σοκαρισμένος την ανακρίτρια να του γνωστοποιεί του κατηγορητήριο.

Εκείνη τη στιγμή, ο ανήλικος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, έμαθε και το τραγικό γεγονός του θανάτου του αδελφού του καθώς η οικογένεια του προσπαθούσε να τον προστατέψει από τα θλιβερά νέα.

«Κυνηγούσαμε με τον αδερφό μου, ο οποίος κρατούσε την καραμπίνα, όταν κάποια στιγμή είδαμε ένα γουρούνι. Το ζώο έτρωγε σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορούσαμε να το πυροβολήσουμε. Τότε, ο αδερφός μου έδωσε σε μένα την καραμπίνα για να πάει να τρομάξει το γουρούνι, με σκοπό να βγει από εκείνο το σημείο όπου βρισκόταν και στη συνέχεια εγώ να μπορέσω να το πυροβολήσω. Τελικά όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια μου. Πυροβόλησα και η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι. Τρομοκρατήθηκα…» ανέφερε στην απολογία του ο 14χρονος.

Ο ανήλικος απολογήθηκε για βαρύτατες κατηγορίες και συγκεκριμένα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή. Στο πλευρό του, καθ΄όλη τη διάρκεια της παραμονής του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, βρίσκονταν οι γονείς του, μαυροφορεμένοι και τα μεγαλύτερα αδέλφια του.

«Το παιδί εμμένει στο παιδικό του μυαλουδάκι ότι το όπλο πυροβόλησε μόνο του» δήλωσε ο δικηγόρος του 14χρονου, Γιάννης Βέρρας.

Παρακολούθηση από επιμελητή

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, ο 14χρονος αποχώρησε από τα δικαστήρια, ελεύθερος στην αγκαλιά των γονιών του, με την επιβολή αναμορφωτικών μέτρων και συγκεκριμένα της παρακολούθησης από επιμελητή ανηλίκων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

«Δόξα το Θεό το παιδί σήμερα επιστρέφει στο σπίτι του. Η μόνη παρηγοριά για τους γονείς» είπε ο κ. Βέρρας.

Από την πλευρά της οικογένειας διαψεύδονται οι αναφορές που έγιναν σε ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» σχετικά με την ύπαρξη καταγγελιών για κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.