Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκος ναύαρχος ε.α. Γκιουρντενίζ: «Η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη-Οι ΗΠΑ θα διαταράξουν την παγκόσμια σταθερότητα»

   Η ευρωρωσική εχθρότητα σύντομα θα μετατραπεί σε ευρω-κινεζική εχθρότητα- Οι ΗΠΑ είναι ένας αποδυναμωμένος ηγεμόνας σε κατάσταση οπισθοδρ...

  



Η ευρωρωσική εχθρότητα σύντομα θα μετατραπεί σε ευρω-κινεζική εχθρότητα- Οι ΗΠΑ είναι ένας αποδυναμωμένος ηγεμόνας σε κατάσταση οπισθοδρόμησης-Η Ινδία, το Ιράν, ο παγκόσμιος νότος και η Τουρκία είναι τα σημαντικότερα καθοριστικά κράτη -Ο αγγλοσαξονικός θαλάσσιος κόσμος θα δοκιμάσει κάθε μέσο για να αποτρέψει τις ασιατικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, να βγουν στη θάλασσα

Νέα παρέμβαση του Τούρκου απόστρατου Ναυάρχου Τζεμ Γκιουρντενίζ (Cem Gurdeniz), φερόμενου και ως «πατέρα» του ιδεολογικού οράματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» (Mavi Vatan), με αφορμή τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις και την θέση της Τουρκίας.

Στα βασικότερα αποσπάσματα του άρθρου-γνώμης του αναφέρει:
 
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε

Σε αυτή τη διαδικασία, δεν είναι κίνηση που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η πρόσκληση της Τουρκίας στη συνεδρίαση της AST κλέβοντας ένα δάχτυλο μέλι , που σέρνεται στις πύλες της Ευρώπης με τη θέλησή της από το 1957 . Η ΕΕ είναι υποτελής των ΗΠΑ και η Τουρκία επέλεξε να μείνει έξω από τις πολιτικές της ΕΕ στον απόηχο των ΗΠΑ εφαρμόζοντας την ενεργό ουδετερότητά της στην κρίση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022. Στον νέο πολυπολικό αιώνα, η Τουρκία δεν έχει θέση και δεν πρέπει να έχει θέση σε μια ΕΕ που έχει αποκοπεί από την Ασία. Για το λόγο αυτό, οι ΗΠΑ απάντησαν στο σχέδιο μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη με την αποθήκευσή του στη Θράκη με την απειλή κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Λες και η Τουρκία είναι η Γερμανία, η Ιαπωνία ή η Νότια Κορέα που απελευθέρωσαν και ίδρυσαν.

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΙΣΧΥΕΤΑΙ

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία και η Κίνα συνεχίζουν να δημιουργούν ένα σύστημα συναλλαγών χωρίς δολάριο μεταξύ τους. Η Σαουδική Αραβία , η οποία είναι ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές αργού πετρελαίου της Κίνας , συμφώνησε να πουλά πετρέλαιο σε Yuan. Στο πλαίσιο αυτό, είναι επίσης γνωστό ότι η Ρωσία και η Κίνα συλλέγουν χρυσό και πολύτιμα μέταλλα τα τελευταία δέκα χρόνια. Ενώ η Ρωσία διαθέτει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η Κίνα έχει χρηματοδότηση, τεχνολογία, πρώτες ύλες και κατασκευαστική δύναμη. Στην εναρκτήρια ομιλία του στο 20ο Εθνικό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, που ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου 2022, ο Xi Jinping, ο οποίος δεν ανέφερε το όνομα των Ηνωμένων Πολιτειών ούτε μία φορά, μίλησε για τις σφοδρές καταιγίδες που έρχονται. Αυτές οι καταιγίδες έχουν ήδη ξεκινήσει. Η Κίνα είναι ένα κράτος που πήρε ένα μάθημα από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και την κατάρρευση της Ρωσίας. Γνωρίζουν ότι οι εμπορικοί πόλεμοι θα λάβουν πολιτικές, οικονομικές και τελικά στρατιωτικές διαστάσεις και προετοιμάζονται εδώ και πολύ καιρό.

Είναι επίσης γεγονός ότι κάθε αμερικανική κίνηση προκαλεί την Κίνα σε όλα τα μέτωπα του υβριδικού πολέμου με τη διαδικασία δράσης-αντίδρασης. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η τελευταία αμερικανική κίνηση να στερήσει την Κίνα από μάρκες θα φέρει το Πεκίνο πιο κοντά στην Ταϊβάν, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή chip στον κόσμο (...) Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για αυτόν τον πόλεμο.

Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

Τις επόμενες ημέρες, θα δούμε αυξανόμενη προσέγγιση και συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου σε όλες τις διαστάσεις. Υπάρχει μια άνευ προηγουμένου γεωπολιτική πολιορκητική πίεση στα δύο ασιατικά κράτη που εκπροσωπούνται από τον Πούτιν και τον Σι Τζινγκπίν. Υπάρχει μια άλλη πίεση στις ΗΠΑ που δεν έχει δει στην ιστορία. Οι σημερινοί κυβερνώντες δεν θα θέλουν να μείνουν στην ιστορία ως εκείνοι που έχασαν τη μονοπολική τάξη με έδρα τις ΗΠΑ και τη Συναίνεση της Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ μπαίνουν απροετοίμαστες σε αυτό το πεδίο τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά. Αυτή η κατάσταση θέτει τους Αμερικανούς διαχειριστές σε μια απεριόριστη κατάσταση να λάβουν μέτρα που θα διαταράξουν την παγκόσμια σταθερότητα και ισορροπία.( Ο Μπάιντεν θα πρέπει να σκοτώσει τον TurkStream για να προωθήσει τη διατλαντική ενεργειακή ασφάλεια, έγραψε το National Interest.

(...)
Στην πραγματικότητα, σε μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων όπου το μυαλό και τα συμφέροντα των ανθρώπων στους δρόμους ήρθαν στο προσκήνιο, ήταν αναμενόμενο ότι η Ρωσία θα προμήθευε ενέργεια στην Ευρώπη και αυτή η ενέργεια θα ήταν η ατμομηχανή της ανάπτυξης των ευρωπαϊκών οικονομιών. Η Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της κατεύθυνσης των ΗΠΑ, έχει γίνει εχθρός με τη Ρωσία και έχει αυξήσει την πιθανότητα κρίσεων και πολέμων τις επόμενες δεκαετίες. Για λογαριασμό ποιου; εκ μέρους των ΗΠΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η ευρωρωσική εχθρότητα σύντομα θα μετατραπεί σε ευρω-κινεζική εχθρότητα.

Για τον αγγλοσαξονικό κόσμο, δεν υπάρχει κόσμος όπου συνυπάρχουν Κίνα, Ρωσία και Ευρώπη. 80 χρόνια μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, οι ΗΠΑ βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες με μια μεγάλη δοκιμασία. Αλλά το ναυτικό και η αεροπορία της είναι εσωτερικά διχασμένα, με μια οικονομία χρέους 30 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι ένας αποδυναμωμένος ηγεμόνας σε κατάσταση οπισθοδρόμησης στην ισορροπία δυνάμεων. Η κατάσταση της Αγγλίας, του πιο στενού της συμμάχου, συγγενή και φίλου της λογικής, είναι πολιτικά και οικονομικά πολύ κακή. Το μεγαλύτερο εργαλείο της είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του στον Ειρηνικό. Η Ινδία, το Ιράν, ο παγκόσμιος νότος και η Τουρκία είναι τα σημαντικότερα καθοριστικά κράτη σε αυτή τη διαδικασία. Η αγγλοσαξονική πίεση πάνω τους θα αυξάνεται μέρα με τη μέρα.
 
Η εξέλιξη του κόσμου σε μια πολυπολική τάξη θα είναι επώδυνη.

Ο κόσμος αφήνει πίσω του μια σταθερή και ειρηνική περίοδο. Η πρώτη απόπειρα ήταν κατά την περίοδο του Covid. Συμβαίνει τώρα στον γεωπολιτικό στίβο. Αυτή η γεωπολιτική πάλη θα σκιαγραφήσει την πολυπολική νέα τάξη πραγμάτων του 21ου αιώνα και του μέλλοντος. Ας επαναλάβουμε αυτό που γράφαμε πάντα. Ο αγώνας είναι μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων και των ηπειρωτικών κρατών που πάνε στη θάλασσα.. Ο αγγλοσαξονικός θαλάσσιος κόσμος θα δοκιμάσει κάθε μέσο για να αποτρέψει τις ασιατικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, να έρθουν στη θάλασσα. Οποιαδήποτε διαδρομή χωρίς να δείτε αυτή τη μεγάλη εικόνα θα είναι λάθος. Παρά το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η Τουρκία δεν πρέπει να εγκαταλείψει την ναυσιπλοΐα, τη Γαλάζια Πατρίδα, την ΤΔΒΚ. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει στο έπακρο τα δικαιώματά της που απορρέουν από τη Σύμβαση του Μοντρέ στη Μαύρη Θάλασσα και να αντισταθεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες στις προσπάθειες σχηματισμού ενός κουρδικού κράτους-μαριονέτας που θα αποτελέσει απειλή για την εσωτερική μας ακεραιότητα και τον κόλπο Iskenderun.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.