Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι επιχειρούν να «κόψουν» στα δύο το Αιγαίο για ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης! Τους κυνηγάει η Πολεμική Αεροπορία...

    Σκεπτικισμός στην Αθήνα από την πολύ πιθανή απόκτηση από την Λιβύη οπλισμένων τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών AKINCI Η Άγκυρα συνε...

   



Σκεπτικισμός στην Αθήνα από την πολύ πιθανή απόκτηση από την Λιβύη οπλισμένων τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών AKINCI

Η Άγκυρα συνεχίζει την προκλητική και παραβατική της συμπεριφορά στο Αιγαίο παρά το γεγονός πως σε ρητορικό επίπεδο αξιωματούχων, τουλάχιστον, οι τόνοι έχουν πέσει αισθητά.

Η Άγκυρα με παράνομη ΝΟΤΑΜ, αμφισβητώντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, δέσμευσε 5 περιοχές και ανακοίνωσε 6 διαδρόμους από τους οποίους μάλιστα ζητά από όλα τα αεροσκάφη να τηρούν απόσταση, με αποτέλεσμα να κόβει επί της ουσίας στα δύο το Αιγαίο, «απομονώνοντας» τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης και προστασίας του περιβάλλοντος από χθες μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου!

Έντονη ήταν και η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα στο Αιγαίο καθώς λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε πάνω από την νησίδα Μαύρα δυτικά της Λέρου.

Η Τουρκία μέχρι το μεσημέρι επίσης έστειλε 6 μαχητικά χωρισμένα σε τρία ζευγάρια που μπήκαν από νότο και βορρά στο FIR Αθηνών σε μια προσπάθεια να δοκιμάσουν τις ελληνικές αντιδράσεις.

Ποιο συγκεκριμένα το ένα ζεύγος απογειώθηκε από το Ντάλαμαν και βγήκε νότια και ένα άλλο αφού απογειώθηκε από το Εσκίσεχίρ, πέταξε νότια στο FIR Λευκωσίας, εκεί ανεφοδιάστηκε στον αέρα από ιπτάμενο τάνκερ και στην συνέχεια έστρεψε δυτικά μπαίνοντας στο FIR Αθηνών.

Την στιγμή που η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία απογείωνε μαχητικά για να αναχαιτίσει αυτά τα δύο ζεύγη, η τουρκική πολεμική αεροπορία απογείωσε ένα ακόμα ζεύγος που μπήκε στο FIR Αθηνών βορείως της Σαμοθράκης. Έκατσε εκεί μόλις για δύο λεπτά και αποχώρησε πριν καλά καλά φτάσουν στην περιοχή τα ελληνικά μαχητικά. 

Συνολικά η τουρκική πολεμική αεροπορία απογείωσε και έστειλε στο Αιγαίο 14 μαχητικά F-16, 4 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN235.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.