Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έχουν τρελαθεί οι τούρκοι... «Αμερικανικά & ελληνικά άρματα μάχης 50 χλμ από τα σύνορα μας ετοιμάζουν ύποπτα σενάρια»

Βλέπουν εφιάλτες οι Τούρκοι με την άσκηση “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-22» Το Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Πετροχώρι Ξάνθης η τ...



Βλέπουν εφιάλτες οι Τούρκοι με την άσκηση “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-22»

Το Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Πετροχώρι Ξάνθης η τελετή έναρξης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-22» (OLYMPIC COOPERATION–22), με τη συμμετοχή τμημάτων της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 A/M ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ»), της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧV ΤΘΤ «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ - ΕΦΕΣΟΣ»), της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ») και τμημάτων της 101st Airborne Division των ΗΠΑ. Στην άσκηση θα συμμετέχουν με καθεστώς Παρατηρητή η Κύπρος και η Αίγυπτος.

Η «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - 22», η οποία θα ολοκληρωθεί στις 21 Οκτωβρίου 2022, είναι διμερής ΤΑΜΣ επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (ΤΣ ΕΜΑ). Κατά την διάρκεια της άσκησης, η οποία θα διεξαχθεί με χρήση πραγματικών πυρών και Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής (ΣΕΤΕ), θα εξεταστούν αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων.

Εφιάλτες και σενάρια κατά της Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός τύπος

Οι Τούρκοι μέσω του τύπου τους θεωρούν όμως την στρατιωτική άσκηση αυτήν την δεδομένη στιγμή έντασης με την Ελλάδα, ως πρόκληση, και με πηχυαίους αναφέρουν περί αμερικανικών και ελληνικών αρμάτων μάχης “κοντά στα σύνορά τους”.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι ”η κοινή άσκηση Ελλάδος-ΗΠΑ λαμβάνει χώρα στην Ξάνθη, καθώς η ένταση κλιμακώνεται στο Αιγαίο, και οι δύο χώρες ξεκίνησαν κοινή στρατιωτική άσκηση στη Δυτική Θράκη, 50 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.

Ανακοινώθηκε ότι η κοινή στρατιωτική άσκηση «Ολυμπιακή Συνεργασία 22», που ξεκίνησε χθες, λαμβάνει χώρα στο πεδίο βολής στο χωριό Καγιαλάρ (Πετροχώρι), το οποίο ανήκει στο 4ο Σώμα στρατού με έδρα την Ξάνθη.

Στην άσκηση συμμετέχουν άρματα μάχης και ελικόπτερα ενώ 200 Αμερικανοί στρατιώτες, του 1ου Τάγματος του 502 Συντάγματος της 2ας Ομάδας Μάχης της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας.


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sözcü, στην άσκηση εκτός από τα άρματα μάχης Leopard και Abrams, συμμετέχουν και ελικόπτερα Skorsky, Apache, Kiowa Warriors, και Chinook.


Πριν από την άσκηση, οι σημαίες των δύο χωρών υψώθηκαν και ο Αμερικανός διοικητής ανέφερε: «Η δέσμευση των ΗΠΑ να υπερασπιστούν το έδαφος του ΝΑΤΟ είναι συμπαγής σαν το σίδηρο.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ενισχύουν την στάση τους, με σκοπό να υπερασπιστούν καλύτερα τους Συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ».


Ενίσχυση των συνόρων του Έβρου από την Ελλάδα βάζει τέρμα στα τουρκικά σχέδια


Ελληνικά θωρακισμένα οχήματα θα περιπολούν όλο το 24ωρο, ειδικά στη συνοριακή περιοχή μήκους 46 χιλιομέτρων που έχει κατασκευαστεί χαλύβδινη περίφραξη.

Σε σχετική ανακοίνωση, ανακοινώθηκε ότι νέος φράκτης και ηλεκτρονικό σύστημα ήχου και φωτός στην παραμεθόριο περιοχή του Έβρου θα τεθούν σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες για να χρησιμοποιηθούν για τους μετανάστες.

Η Ελλάδα αποφάσισε να επεκτείνει τον χαλύβδινο φράχτη στα σύνορα του ποταμού Έβρου κατά 46 χιλιόμετρα, φτάνοντας στα 142 χιλιόμετρα”, καταλήγει το τουρκικό άρθρο.

Στην κοινή άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ, θα υλοποιηθούν πολλά στρατιωτικά σενάρια, στο πεδίο βολής Πετροχώρι στην Ξάνθη με τη συμμετοχή ελληνικών αρμάτων μάχης Leopard, αμερικανικών αρμάτων μάχης M1A2 ABRAMS και επιθετικών ελικοπτέρων Apache και Kiowa Warrior.

------------------------------------------


Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθεί για άλλη μια φορά ο ποταμός Νέστος, όπου οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών θα εκπαιδευτούν εντατικά.

Φυσικά η παρουσία των ΗΠΑ στην Θράκη, προκαλεί αναταράξεις στην Άγκυρα και στα σχέδια της στην περιοχή της Δυτικής Θράκης.

Οι Αμερικάνοι προετοιμάζουν τις δυνάμεις τους για όλα τα σενάρια που μπορεί να προκύψουν αφού οι Τούρκοι φέρονται να απειλούν ελληνικά νησιά ενώ Τούρκοι κομάντος διεξάγουν ασκήσεις κατάληψης νήσου.

ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.