Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί ομολόγησε η ΜΚΟ τα fake news για τους 38 μετανάστες στη νησίδα του Έβρου

  Σαν «βόμβα» έσκασε στους γνωρίζοντες το μεταναστευτικό η ανακοίνωση του ιδρυτή της HumanRights360, Επαμεινώνδα Φαρμάκη, στην οποία αναγνώ...

 Σαν «βόμβα» έσκασε στους γνωρίζοντες το μεταναστευτικό η ανακοίνωση του ιδρυτή της HumanRights360, Επαμεινώνδα Φαρμάκη, στην οποία αναγνώριζε πως εσφαλμένα υποστήριζε το προηγούμενο διάστημα ότι η νησίδα στην οποία βρέθηκαν οι 38 μετανάστες του Έβρου τον περασμένο Αύγουστο.Η ανακοίνωση από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της κυβέρνησης η οποία με ανακοινώσεις έσπευσε να τονίσει το γεγονός πως όλο το προηγούμενο διάστημα είχε στηθεί μία σπέκουλα εις βάρος της Ελλάδας την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία επικαλούμενη την αρμόδια υπηρεσία του Ελληνικού Στρατού τόνιζε πως η εν λόγω νησίδα ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας.

«Η οργάνωσή μας δεν επιθυμεί, σε καμία περίπτωση, τη δημιουργία συνοριακού ζητήματος μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, ούτε άλλωστε αμφισβητεί τα σύνορα, μεταξύ των δύο χωρών. Σκοπός και μέλημά της είναι αποκλειστικά και μόνο η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του εθνικού και διεθνούς δικαίου, καθώς και των θεσμοθετημένων διαδικασιών», ανέφερε χαρακτηριστικά η εν λόγω ανακοίνωση στην οποία στην συνέχεια γινόταν σαφές ότι «από τα δημόσια διαθέσιμα σε μας στοιχεία και λαμβανομένου υπόψιν ότι η περιοχή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα σύνθετο εδαφικό καθεστώς καθώς, ανάλογα με τη ροή του ποταμού, αναδύονται κατά διαστήματα τμήματα ξηράς κατά μήκος του, σχηματίσαμε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι ανωτέρω βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους».


O ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «HumanRights360», Επαμεινώνδας Φαρμάκης. Πηγή φωτογραφίας: Facebook/Epaminondas FarmakisΗ ανακοίνωση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού η HumanRights360 ήταν η οργάνωση η οποία είχε έρθει αρχικά σε επαφή με τους πρόσφυγες μετά την βίαιη προώθησή τους από την Τουρκία καταρτίζοντας λίστα με τα ονόματά τους την οποία και απέστειλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα για να επέμβει.


Για το συγκεκριμένο θέμα είχε τοποθετηθεί δις ο κ. Κατρούγκαλος ο οποίος με αναρτήσεις του στο Twitter υιοθετούσε πλήρως τις κατηγορίες εις βάρος της Ελλάδας περί νεκρού παιδιού αλλά και πως βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος.

Στο ένα tweet ο κ. Κατρούγκαλος δημοσίευε τη λίστα της HumanRights360 που κατατέθηκε στο Στρασβούργο ενώ σε δεύτερο έδειχνε χάρτη με τη νησίδα στον Έβρο επισημαίνοντας πως αυτή βρίσκεται εντός ελληνικής επικράτειας και μάλιστα είναι καταγεγραμμένη στο κτηματολόγιο.

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με τα ονόματα των μεταναστών:


Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με την τοποθεσία της νησίδας:


Οι παραπάνω τοποθετήσεις και η αξιοποίησή τους από την αξιωματική αντιπολίτευση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον την στιγμή μάλιστα που ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης πρόσφατα στη Βουλή ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό αποκάλυψε πως το παιδάκι το οποίο αναφερόταν ως νεκρό υπήρχε όντως στη λίστα που δημοσίευσε ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά διεσώθη και βρίσκεται σώο και αβλαβές στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο όπου οδηγήθηκαν οι 38 μετά την περισυλλογή τους από τις ελληνικές αρχές μόλις αυτοί βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος.

Οι αιτιάσεις περί νεκρού παιδιού ωστόσο είχαν καταγραφεί και σε ξένα media όπως το Spiegel και το Channel 4 τα οποία είχαν έρθει σε απευθείας επαφή με τους 38 μετανάστες είτε μόνα τους είτε με την αρωγή της ΜΚΟ HumanRights360. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.