Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα νέα ξύλινα τείχη μας κατά των Τούρκων-Οι επτά ελληνικές πυραυλάκατοι και οι πύραυλοι EXOCET “κλειδώνουν” το Αιγαίο

    Συμφωνούν όλοι στην χώρα μας πλέον, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, ότι η Τουρκία κινείται πλεόν σε τροχιά πιθανού επεισοδίου, με ...προεκτ...

   



Συμφωνούν όλοι στην χώρα μας πλέον, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, ότι η Τουρκία κινείται πλεόν σε τροχιά πιθανού επεισοδίου, με ...προεκτάσεις πιθανής στρατιωτικής σύρραξης στο Αιγαίο, για έτσι επιτάσσει το εκλογικό πρόγραμμα του Ερντογάν.

Γνωστές οι συνεχόμενες απειλές εδώ και πολλές ηέρες , τα νταηλίκια και οι προκλήσεις από το νυν ανώτατο πολιτικό κατεστημένο της Άγκυρας.

Τι έχουμε να αντιπαραβάλουμε άμεσα στην θάλασσα αυτήν την δεδομένη περίοδο και όχι σε μερικά χρόνια;

Φυσικά την δύναμη ταχέων σκαφών με Επτά πυραυλακάτους ( μαζί με την ΤΠΚ Βλαχάκος) με πυραύλους Exocet MM40 σε διάφορες εκδώσεις με φονική εμβέλεια έως και 180 χλμ. εντός της τουρκικής ενδοχώρας από την πλευρά των μικρασιατικών παραλίων.

Πρόκειται για τα “ξύλινα τείχη” του Θεμιστοκλή που βρίσκουν άψογη εφαρμογή σήμερα κατά των νέων “βαρβάρων” από την Ανατολή, που θέλουν να καταλάβουν ελληνικά νησιά, και αυτό δεν μπορεί αν περάσει απαρατήρητο, ή να θεωρηθεί ως μια απλή λεκτική πρόκληση του Τούρκου προέδρου Ρ.Ν. Ερντογάν.


“Η Ελλάδα έχει αναπτύξει ένα επιθετικό πολεμικό πλοίο (πυραυλάκατο με πυραύλους εμβέλειας 180χλμ) στο Καστελόριζο, ενώ συνεχίζει να διατηρεί πολεμικά σκάφη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που έχουν αποστρατικοποιηθεί”, ανέφερε παλαιότερη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας, αποδυκνύοντας ότι οι Τούρκοι την ελληνική δύναμη ταχέων σκαφών του πολεμικού μας ναυτικού.

Οι ελληνικοί πύραυλοι EXOCET block III δεν προσβάλουν απλά στόχους έως τα 180 χλμ., αλλά έχουν τη δυνατότητα να μεταβάλουν την πορεία τους σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου να παρακάμψουν νησιά, ακτογραμμές και εχθρικά ραντάρ και να χτυπήσουν αιφνιδιαστικά. Επιπλέον, έχουν τις προδιαγραφές να καθοδηγηθούν μέσω GPS σε συγκεκριμένες γεωγραφικές συντεταγμένες προκειμένου να πλήξουν παράκτιους στόχους ή ακόμα και ελλιμενισμένα πλοία με κλειστά συστήματα ναυτιλίας.

Ο πύραυλος Block 3 δέχεται εντολές καθοδήγησης με την βοήθεια του συστήματος καθοδήγησης GPS, οι οποίες του επιτρέπουν να κτυπήσει θαλάσσιους στόχους από διαφορετικές οπτικές γωνίες, ενώ είναι ελαφρύτερος από το προηγούμενο MM40 Block 2, αλλά έχει μεγαλύτερη ακρίβεια πλοήγησης, που του επιτρέπει βελτιστοποιημένες τροχιές τρισδιάστατης προσέγγισης του στόχου, ο οποίος κινείται στην επιφάνεια της θάλασσας.

Ο ίδιος πύραυλος, έχει βάρος 780 kg, το μήκος του είναι μικρότερο από 6 m, ενώ η διάμετρο του είναι 350 mm, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι διαθέτει πραγματική επιχειρησιακή εμβέλεια 200 km.

Αν λέμε σε όλα αυτά είχαμε προσθέσει και την προμήθεια πυραύλων NSM, στην νεά έκδοση εδάφους-επιφανείας, τότε θα ενίσχυε τρομερά την δυνατότητα αποτροπής κινήσεων και ελιγμών του τουρκικού πολεμικού στόλου στο Αιγαίο.

Μια νέα πιο εξελιγμένη χερσαία έκδοση των πυραύλων αυτών, σε συνεργασία με τις πυραυλακάτους Super Vita που διαθέτουν πυραύλους Exocet MM40 BlockII/III), θα έδινε την τρομερή δυνατότητα εγκλωβισμού των τουρκικών μονάδων επιφανείας μέσα στα αγκυροβόλια τους, απαγορεύοντας τους την έξοδο από αυτά, σε πιθανή περίοδο πολεμικής κρίσης.

Η Τουρκία αριθμητικά έναντι της Ελλάδας διαθέτει (27 μονάδες επιφανείας έναντι 44 της Ελλάδος ), εντούτοις το ελληνικό ΠΝ διατηρεί τακτικό πλεονέκτημα καθώς υπερτερεί έναντι της Τουρκίας στον κρίσιμο παράγονται του μέγιστου βεληνεκούς, λόγω των βλημάτων Exocet MM40 block III στις Super Vita με εμβέλεια 180 χλμ.

Η Ελλάδα διατηρεί επίσης πλεονέκτημα και λόγω της παρουσίας Rafale F3, Mirage.2000-5 Mk.2/ΑM-39 Block.2 Exocet, καθώς και των συστοιχιών Exocet ΜΜ-40 παράκτιας άμυνας, έναντι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό μπορεί να παρατάξει στο Αιγαίο, 27 πλοία επιφανείας, εκ των οποίων 13 φρεγάτες και 14 ΤΠΚ μαζί με 11 υποβρύχια.

Η Άγκυρα, συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, δεν θα σκεπτόταν να επιχειρήσει καμία αποβατική ενέργεια σε οποιαδήποτε ελληνικό μεγάλο νησί μας, διότι χωρίς την επίτευξη ναυτικού αποκλεισμού δεν θα μπορούσε να επιτύχει την δημιουργία προγεφυρώματος, αφού η εξάλειψη του θα ήταν θέμα χρόνου για τις δυνάμεις μας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.