Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φραγκούλης Φράγκος: Ποια drones Bayraktar και ποια Τουρκία, θα τους τελειώσουμε! – Bίντεο

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος στην τηλεοπτική εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” καλεσμένος των δημοσιογρά...

 



Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος στην τηλεοπτική εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” καλεσμένος των δημοσιογράφων Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και στην ακραία ρητορική από πλευράς της Τουρκικής ηγεσίας με στόχο να προετοιμάσει κλίμα σύγκρουσης εκφράζοντας την πεποίθηση να παραμείνουν στην ρητορική.

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε στην δήλωση του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ολάντ για την προκλητικότητα της Τουρκίας ο οποίος είπε ότι «η Τουρκία θα πρέπει να αλλάξει στρατηγική έξι ετών. Για μεγάλο διάστημα η Τουρκία επιθυμούσε να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ήθελε μάλιστα να διασφαλίσει, να αποτελέσει ένα παράδειγμα, να μη γίνεται σύγχυση του ρόλου του ισλαμισμού.

Τώρα ακολουθεί αναθεωρητική πολιτική και έχει εισβάλει σε Συρία, Ιράκ πήγε στη Λιβύη και απειλεί ευθέως Ελλάδα και Κύπρο!!

Πρέπει να αλλάξουμε πολιτική απεναντι στην Τουρκία γιατί αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο, όπως τονισε στο πρόσφατο ταξίδι στο Παρίσι του Π/Θ και ο ΜΑΚΡΟΝ..

Εάν η Ρωσία πετύχει στην Ουκρανία τότε δεν αποκλείεται και ο Ερντογάν να πράξει σε βάρος της Ελλάδος κάτι αντίστοιχο..

Θύμισε την 16η Φεβρουαρίου 1999 την περίοδο που ήταν ΑΚΑΜ ,όταν συνελήφθη ο Οτσαλάν την αντίδραση των Τούρκων οι οποίοι κρέμασαν μαύρα στεφάνια έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα θέλοντας να δείξει τον φανατισμό που τους έχουν εμφυσήσει μέχρι και σήμερα πως η Ελλάδα έχει υπό την κατοχή της νησιά, είναι απάνθρωποι προκειμένου να δικαιολογήσουν την εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών.

Γι’ αυτό πρότεινε την δημιουργία ενός «WAR ROOM» υπό τον συντονισμό ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας προκειμένου να απαντάει άμεσα στις επιθέσεις μέσω των social media και να ενημερώνει την Διεθνή κοινότητα, διαμορφώνοντας και εφαρμόζοντας την εθνική στρατηγική μας.

Επεσήμανε ότι οι Τούρκοι σε αυτόν τον τομέα έχουν προχωρήσει καθώς έχουν 200 μεταφραστές, έχουν εντάξει την ελληνική γλώσσα στα τουρκικά Πανεπιστήμια και αποκάλυψε ότι οι Τούρκοι καταδρομείς διδάσκονται την ελληνική γλώσσα επί τρία χρόνια και δραστηριοποιούνται τα καλοκαίρια σε αναγνωριστικές επιχειρήσεις στην χώρα μας.

Ο Στρατηγός είπε ότι από το 2001 παρουσία 70 εκπροσώπων ξένων κρατών στο τουρκικό ΓΕΕΘΑ οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα έχει στρατικοποιήσει και παρανόμως κατέχουμε το Καστελόριζο παραποιώντας την συνθήκη της Λωζάνης,την συνθήκη του Μοντρέ και των Παρισίων με την οποια εκχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα.

Έδωσε μάλιστα ως παράδειγμα την παράλογη απαίτηση για αποστρατικοποίηση της Θάσου στην οποία υπήρχαν 4 στρατιώτες για ένα link διαβιβάσεων.

“Ειναι Θρασύδειλοι και θέλουν να κάνουν παρέλαση στα νησιά όπως επραξαν στην Κύπρο το 1974” δήλωσε..

Όσον αφορά την κατάσταση του τουρκικού στρατού σε σχέση με τον Ελληνικό

Ο Επίτιμος Αρχηγός απάντησε πως ο εξοπλισμός της Ελλάδας προχωρά με σύνεση και σταδιακά ανεβαίνει το επίπεδο μας μετα και την ολοκλήρωση των προγραμμάτων.

Για την αντιαεροπορική άμυνα των δύο χωρών δήλωσε πως εάν εξαιρεθεί το σύστημα S-400 που παρέλαβε από την Ρωσία έχουμε πλεονέκτημα.

Ειδικότερα σε ερώτηση για την δραστηριότητα των τουρκικών Drones στο Αιγαίο απάντησε χωρίς περιστροφές “ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΛΑΣΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ DT”,πλην όμως αναφέρθηκε και στους “επαγγελματίες πατριώτες” που πιέζουν για την κατάρριψη τους λέγοντας πως δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της Τουρκίας για να μας σύρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά « Να διαπραγματευθούμε για τα δικά μας νησιά;;»

Αναφέρθηκε στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Συνδέσμου στο Κάϊρο, στο περιθώριο της 158ης Συνόδου του Συμβουλίου του Αραβικού Συνδέσμου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών όπου εκφράστηκε η ανησυχία της για τη συνέχιση της στρατιωτικής τουρκικής παρουσίας στα εδάφη αραβικών χωρών και για τις τουρκικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά των αραβικών χωρών και αποφάσισε:

Την ανάγκη η Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της άμεσα, χωρίς προϋποθέσεις ή όρους .
Απέρριψε οποιονδήποτε επηρεασμό της δημογραφικής σύνθεσης σε διάφορες αραβικές περιοχές που υπόκεινται στον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων.
Να σεβαστεί τα δικαιώματα επί των υδάτων του Ιράκ και της Συρίας, να παύσει την ανέγερση φραγμάτων στις πηγές των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη.
Αφορμή δόθηκε ύστερα από την λειτουργία γραφείου του ISIS στην Άγκυρα με την επωνυμία “Al-Faruq office” με ευθύνη τον Καύκασο, Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία και πρώην Ανατολικά κρατη και το γραφείο με την επωνυμία “Al-Sham office” με έδρα την Συρία και με ευθύνη να κατευθύνει το παγκόσμιο δίκτυο του ISIS.

Επεσήμανε ότι η αραβική επιτροπή αποτελείται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το βασίλειο του Μπαχρέιν, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και το Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.