Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ζωγράφου: Ο «Έσκο» ετοιμαζόταν για μακελειό πριν συλληφθεί - Η «ακτινογραφία» των συμμοριών

Έτοιμος για μακελειό φαίνεται ότι ήταν ο «Έσκο» ο 30χρονος Αλβανος κακοποιός που συνελήφθη στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη σ...





Έτοιμος για μακελειό φαίνεται ότι ήταν ο «Έσκο» ο 30χρονος Αλβανος κακοποιός που συνελήφθη στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου το πρωί της Τρίτης και ο οποίος ήταν ο αρχηγός στις δύο από τις τρεις συμμορίες που είχαν ως ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες.

Από εκέι διέπρατταν ληστείες έχοντας και σχέσεις εποπτείας με την τρίτη σπείρα η οποία είχε πεδίο δράσης την διακίνηση ναρκωτικών.



Η σύλληψη του «Έσκο»

Όπως αποκάλυψαν αστυνομικές πηγές την ώρα της επιχείρησης της ΕΛΑΣ στις φοιτητικές εστίες, πραγματοποιήθηκε και μια δεύτερη επιχείρηση στο οίκημα στο οποίο διέμενε ο 30χρονος Αλβανός. Σε αυτή την επιχείρηση οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη μητέρα του, τη σύζυγό του και το ενός έτους παιδί τους.

Τότε ο «Έσκο» φέρεται να πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου και εκεί να απείλησε και να εξύβρισε αστυνομικούς. Στη συνέχεια ο 30χρονος κακοποιός πήγε στην Πολυτεχνειούπολη για να πάρει όπλα και εκεί «έπεσε πάνω» στην ανθυπαστυνόμο την οποία αναγνώρισε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο. Σε εκείνη τη στιγμή ήταν που τυφλωμένος από το μένος κατά των αστυνομικών επιτέθηκε στην ανθυπαστυνόμο με κατσαβίδι με την αστυνομικό να τον πυροβολεί στα πόδια.


Η κατάληψη στις φοιτητικές εστίες και οι κωδικές ονομασίες

Τα μέλη των τριών συμμοριών είχαν τέτοιο θράσος ώστε να κάνουν face control με όπλα για το ποιος μπαίνει και βγαίνει στην Πολυτεχνειούπολη απειλώντας ακόμα και φοιτητές.

Οι 32 συλληφθέντες φαίνεται, δε, ότι είχαν κάνει «τσιφλίκι» τους τις φοιτητικές εστίες με εννέα εξ αυτών να μένουν μόνιμα σε αυτές και 12 από αυτούς να χρησιμοποιούν περιστασιακά τους χώρους «διαλέγοντας» ποια δωμάτια ήθελαν και ληστεύοντας τους φοιτητές που έμεναν σε αυτά πριν να καταλάβουν τον χώρο.

Κατά πληροφορίες ενήμερος για την κατάσταση που επικρατούσε στις φοιτητικές εστίες ήταν και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ο οποίος πριν από λίγες ημέρες κλήθηκε για κατάθεση από τους αστυνομικούς της Υποδιευθύνησης Ασφαλείας Αθηνών.

Τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν διακτυακές εφαρμογές και κωδικούς στις συνομιλίες τους προκειμένου οι αστυνομικοί να μην εντοπίζουν τα ίχνη τους. Για πρώτη φορά, μάλιστα, οι αστυνομικοί άκουσαν κακοποιούς να χαρακτηρίζουν «mall» την καλής ποιότητας κάνναβη, με την κοκαΐνη να χαρακτηρίζεται «λευκή κυρία» και τους άνδρες της ΕΛΑΣ «μαύροι» ή «σκυλιά».

Οι συλληφθέντες


Κυρίαρχο ρόλο στη δράση των συμμοριών είχε ο 30χρονος «Έσκο», ο οποίος, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, είχε δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από το όνομά του προκειμένου με τον τρόπο αυτό να στρατολογεί νέα μέλη.

Από τα μέλη της συμμορίας, δε, που διακινούσε ναρκωτικά, τα περισσότερα είχαν εμπλοκή σε περιστατικά οπαδικής βίας.

Ειδικά για την 22χρονη δόκιμη αστυνομικό, η οποία έχει ήδη συλληφθεί, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο πρόσφατο παρελθόν δύο επιχειρήσεις για την Πολυτεχνειούπολη που είχαν οργανωθεί ακυρώθηκαν γιατί η νεαρή είχε ενημερώσει τους κακοποιούς ότι επίκειται έρευνα της ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα αυτοί να εξαφανίζονται. Η 22χρονη φαίνεται ότι αξιοποιούσε το γεγονός ότι έκανε την πρακτική της στο ΑΤ Ζωγράφου το οποίο και ενημερωνόταν για τις επικείμενες επιχειρήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.