Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το νού σας... Εκρηκτικό κοκτέιλ με καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους

   Μετά την ελαφρά αστάθεια της Πέμπτης σε σχέση με την Τετάρτη, ο καιρός παρουσιάζει επιδείνωση η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο...

  



Μετά την ελαφρά αστάθεια της Πέμπτης σε σχέση με την Τετάρτη, ο καιρός παρουσιάζει επιδείνωση η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο το πρωί.

Ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στο newsit.gr επισημαίνει ότι «τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα», έρχονται «ισχυρές βροχές, καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, κεραυνοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους την ώρα των φαινομένων, πρώτα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και αργότερα στην δυτική και κεντρική Μακεδονία».

Την Παρασκευή, σύμφωνα με τον κύριο Αρνιακό “περιμένουμε τα ισχυρά φαινόμενα το πρωί στην Μακεδονία, αργότερα στην Θεσσαλία και το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο”.

Το Σάββατο, όπως τονίζει “τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην κεντρική, στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, αλλά θα εξασθενήσουν γρήγορα και ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη την χώρα με άνοδο της θερμοκρασίας, που θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου”.

Πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία “θα ανέβει σε Θεσσαλία, κεντρική και Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και δυτική Αττική. Χαμηλότερες θερμοκρασίες ακόμα και μονοψήφιες τιμές θα δούμε στις ορεινές περιοχές, στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα” καταλήγει ο μετεωρολόγος.
Οι συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που απηύθυνε νωρίτερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της κακοκαιρίας, σε περιοχές όπου προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες ή θυελλώδεις άνεμοι, συνιστά στους πολίτες:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

-Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (πχ γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (πχ κάτω από μπαλκόνια).

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.