Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Στόχος είναι η ένταξη στη Συνεργασίας της Σανγκάης»... Ο Ερντογάν λέει «αντίο« στην Δύση... και η τουρκία λέει «αντίο» στα Στενά!

   Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, έχει στόχο να ενταχθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO...

  



Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, έχει στόχο να ενταχθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO, ΟΣΣ), μετέδωσαν σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Ο Ερντογάν έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους αφού παρευρέθη στη σύνοδο κορυφής του SCO στο Ουζμπεκιστάν και πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι σχέσεις μας με αυτές τις χώρες θα προχωρήσουν σε μια πολύ διαφορετική θέση μ’ αυτό το βήμα», δήλωσε ο Ερντογάν.

Όταν ερωτήθηκε αν εννοεί ένταξη στον SCO, απάντησε, «Φυσικά, αυτός είναι ο στόχος».

Η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή εταίρος διαλόγου του SCO, μέλη του οποίου είναι η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ιράν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Στο πλαίσιο των διμερών συνομιλιών κατά τη σύνοδο κορυφής, ο Ερντογάν είχε συνομιλίες με το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η χώρα του και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για την επίλυση μιας διένεξής τους σχετικά με το σταθμό πυρηνικής ενέργειας που κατασκευάζεται στο Ακούγιου της νότιας Τουρκίας.

Σύμφωνα με το NTV, ο Ερντογάν δήλωσε πως η τουρκική κατασκευαστική εταιρεία IC Ictas επέστρεψε στο πρόγραμμα, επιβεβαιώνοντας σχόλια που είχαν κάνει χθες, Παρασκευή, δύο πηγές στο Ρόιτερς.

Τον περασμένο μήνα, η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom, η οποία διευθύνει το πρόγραμμα, τερμάτισε το συμβόλαιό της με την IC Ictas εξαιτίας, όπως είπε, «πολυάριθμων παραβιάσεων».

«Αν θέλει ο Θεός, θα μπορέσουμε να τελειώσουμε και να εγκαινιάσουμε την πρώτη μονάδα (του Ακούγιου) το 2023», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.