Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντίσταση στους Μουλάδες... Φλέγεται το Ιράν: Νύχτα «κόλαση» με διαδηλώσεις μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί

«Φλέγεται» το Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης, Μαχσά Αμινί, με την ογή του λαού να ξεχειλίζει και το σύνθημα «Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία», ...



«Φλέγεται» το Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης, Μαχσά Αμινί, με την ογή του λαού να ξεχειλίζει και το σύνθημα «Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία», να ηχεί από άκρη σε άκρη της χώρας, όπου συνεχίζονται για ακόμα μία νύχτα οι διαδηλώσεις.



Σύμφωνα με την ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR) περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων σε διάφορες πόλεις του Ιράν. «Ο ιρανικός λαός βγήκε στους δρόμους για να αγωνιστεί για τα θεμελιώδη δικαιώματά του και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά του (…) και η κυβέρνηση απαντά σε αυτές τις ειρηνικές διαδηλώσεις με σφαίρες», κατήγγειλε ο διευθυντής της ΜΚΟ, Μαχμούντ Αμίρι-Μόγκανταμ, σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από έξι ημέρες διαδηλώσεων.

Πράγματι οι προσπάθειες καταστολής των κινητοποιήσεων, έχουν κάνει πόλεις που φλέγονται κυριολεκτικά, με τους πολίτες να μη σταματούν να «μάχονται». Βίντεο που δημοσιεύονται στο Twitter δείχνουν εικόνες χάους, φωτιές σε κεντρικούς δρόμους και διαδηλωτές – ανάμεσά τους και πολλοί άνδρες – να χτυπούν με πέτρες πόρτες και τοίχους.

  Τα βίντεο μάλιστα, καταφέρνουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου παρόλο που το κράτος περιόρισε την πρόσβαση στα μέσα και τις πλατφόρμεςκοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram και το WhatsApp, ως ακόμα μια πράξη καταπίεσης της ελευθερίας των πολιτών και θέλοντας να “πνίξει” τις φωνές τους.

Νωρίτερα σήμερα, μέσα στο κλίμα αντίστασης που έχουν δημιουργήσει οι διαδηλώσεις παγκοσμίως, η Κριστιάν Αμανπούρ, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δημοσιογράφους του κόσμου, ιρανικής καταγωγής, είχε προγραμματίσει συνέντευξη με τον Πρόεδρο της χώρας Εμπραχίμ Ραΐσι. Εκείνος, όμως, ζήτησε από την δημοσιογράφο του CNN να φορέσει μαντήλα και φυσικά εκείνη αρνήθηκε, με αποτέλεσμα η συνέντευξη να μην γίνει ποτέ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.