Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Την ψήνουν την αναγνώριση... Ερντογάν: Μιλούσα στον Πούτιν για τα «κατεχόμενα» (της Κύπρου) όλη την ώρα!

Το θέμα του ψευδοκράτους συζήτησε με τον Ρώσο Πρόεδρο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας παράλληλα την ελπί...





Το θέμα του ψευδοκράτους συζήτησε με τον Ρώσο Πρόεδρο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να υπάρξει αναγνώριση του ψευδοκράτους την επόμενη περίοδο, χωρίς να διευκρινίζει από ποιους.

Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους στο «Σπίτι της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε, «αν ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς την τδβκ, φυσικά θα είμαστε ευχαριστημένοι».

Ανέφερε πως στις συναντήσεις του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έθιξε και το θέμα του ψευδοκράτους. «Του μιλούσα για αυτό όλη την ώρα», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. Εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει αναγνώριση του ψευδοκράτους την επόμενη περίοδο, λέγοντας ότι τότε «εκεί θα υπάρξει ένα πολύ διαφορετικό μέλλον».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, είπε ότι «φυσικά, η πολιτική μας απέναντι στη βόρεια Κύπρο είναι ξεκάθαρη. Αυτό δεν το συζητάμε. Δεν βλέπουμε τη βόρεια Κύπρο ως μια τυχαία χώρα. Το έχουμε αποδεχθεί, για μας, το βλέπουμε έτσι, και έτσι θα το βλέπουμε».

Φυσικά, συνέχισε ο Τούρκος Πρόεδρος, «στις συναντήσεις μας με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν έθιξα και το θέμα της βορείου Κύπρου». Όπως είπε, «τού μιλούσα για αυτό όλη την ώρα. Πάντα επαναλαμβάναμε και αναφερόμασταν στον δίκαιο αγώνα μας στην Κύπρο σε όλους τους ηγέτες που φιλοξενήσαμε στη χώρα μας ή επισκεφτήκαμε και λέγαμε ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί με δίκαιο και μόνιμο τρόπο».

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα περί απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στα κατεχόμενα, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «εάν ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς την τδβκ, φυσικά θα είμαστε ευχαριστημένοι». Πρόσθεσε ότι υπάρχει και μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή. «Είναι γνωστό ότι το τουριστικό δυναμικό της Ρωσίας είναι πολύ υψηλό. Μία από τις σημαντικότερες πηγές εισοδήματος της τδβκ είναι ο τουρισμός. Πιστεύω ότι μια τέτοια ροή τουρισμού προς την τδβκ θα οδηγήσει σε ένα σοβαρό οικονομικό άλμα για την τδβκ. Είναι ήδη μια χώρα με πολύ καλές τουριστικές υποδομές». Ας ελπίσουμε, πρόσθεσε, ότι τα αποτελέσματα που θα επιτευχθούν από αυτή την άποψη θα οδηγήσουν το ψευδοκράτος πιο μπροστά. «Ελπίζω ότι με την αναγνώριση της τδβκ την επόμενη περίοδο, εκεί θα υπάρξει ένα πολύ διαφορετικό μέλλον», υποστήριξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.