Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κόντρα ΗΠΑ - τουρκίας και για την Αρμενία... Οκτάι: Οι δηλώσεις της Πελόζι «σαμποτάρουν» τις διπλωματικές προσπάθειες μεταξύ Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν!

  Κατά της Νάνσι Πελόζι με αφορμή τις δηλώσεις της σχετικά με τις συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στράφηκε τη Δευτέρα (19/9) ο...

 



Κατά της Νάνσι Πελόζι με αφορμή τις δηλώσεις της σχετικά με τις συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στράφηκε τη Δευτέρα (19/9) ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι λέγοντας πως «σαμποτάρουν τις διπλωματικές προσπάθειες και είναι απαράδεκτες».

Η Πελόζι επισκέφθηκε την Αρμενία το Σαββατοκύριακο, σε μια πρωτοφανή επίδειξη αμερικανικής υποστήριξης προς τη χώρα, η οποία για περισσότερο από τρεις δεκαετίες βρίσκεται σε διαμάχη με το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν για την αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Οκτάι όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάλεσε την Ουάσιγκτον να αποσαφηνίσει πότε οι δηλώσεις της Πελόζι απηχούν την επίσημη στάση των ΗΠΑ.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αρμενία, καταδίκασε σήμερα έντονα τις «παράνομες», όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας

Η Πελόζι επεσήμανε ότι η επίσκεψή της στην Αρμενία είναι ιδιαίτερης σημασίας μετά "τις παράνομες και φονικές επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν σε αρμενικό έδαφος" που προκάλεσαν συγκρούσεις στα σύνορά των δύο χωρών αφήνοντας πίσω τους πάνω από 200 νεκρούς.

"Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις επιθέσεις", τόνισε η ίδια, σημειώνοντας ότι τις συγκρούσεις "ξεκίνησαν οι Αζέροι και πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό".

Η Πελόζι, σχολίασε εξάλλου ότι θα πρέπει οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την επιρροή και την ισχύ τους ώστε να δείξουν ότι η κυριαρχία της Αρμενίας αποτελεί προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.