Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι κατακτητές... ετοιμάζουν επετειακή φιέστα στα κατεχόμενα για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους!

  Φιέστα για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους ετοιμάζουν στα κατεχόμενα και σ’ αυτή θα συμμετέχει και ο Τούρκος πρόεδρ...

 Φιέστα για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους ετοιμάζουν στα κατεχόμενα και σ’ αυτή θα συμμετέχει και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, έσπευσε να ανακοινώσει την παρουσία του Ερντογάν στα κατεχόμενα κατά τα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου Τύμπου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στα κατεχόμενα ανακοινώνουν εκδηλώσεις με την παρουσία του Ερντογάν, οι οποίες, ωστόσο, δεν υλοποιούνται. Στις αρχές του καλοκαιριού είχε λεχθεί ότι ο Ερντογάν θα βρισκόταν στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς της επετείου της εισβολής και για την κατάθεση του θεμέλιου λίθου του νέου «Προεδρικού Μεγάρου». Στο τέλος, αυτός που έφτασε τα κατεχόμενα για τους εορτασμούς ήταν ο Φουάτ Οκτάι.

Μια κάθοδος Ερντογάν στα κατεχόμενα θα πραγματοποιηθεί εάν και εφόσον η Τουρκία κρίνει σκόπιμο ότι θέλει να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα σε σχέση με την Κύπρο, όπως έπραξε στο παρελθόν με τις εκδηλώσεις για άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Μιλώντας το περασμένο Σαββατοκύριακο σε εκδήλωση του πολιτιστικού συνδέσμου των εποίκων από τη Μαύρη Θάλασσα, ο Τατάρ ανέφερε (πηγή ΓΤΠ) ότι στο νέο «αεροδρόμιο» θα υπάρχουν και μεγάλα αεροπλάνα και ευχήθηκε να καταστούν μόνιμες οι πτήσεις προς την Τραπεζούντα. Είπε ότι με την ύπαρξη μόνιμων πτήσεων θα ενισχυθούν περαιτέρω οι σχέσεις τόσο στον τουρισμό, όσο και στις επιχειρήσεις και στην ανώτατη εκπαίδευση.

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο Τατάρ είπε ότι κατά τη διάρκειά της θα τονίσει την αποδοχή της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος τους και θα αναφέρει ότι αν θα υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, αυτή θα είναι εφικτή μόνο με τη φόρμουλα των δύο κρατών. Ισχυρίστηκε και τα εξής:

«Εμείς κοιτάμε μπροστά. Πρέπει να είναι ευχή και επιθυμία όλων μας να καταφέρουμε να μπορεί να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον λαό της μια ισχυρή τδβκ κάνοντας κάθε είδους συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο με την ευημερούσα και αναπτυγμένη Τουρκία. Για να μπορέσουμε να τα επιτύχουμε αυτά, εκείνο που μας ενώνει είναι η κουλτούρα μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, η αγάπη μας στη σημαία και η προσήλωσή μας στην Ανατολία, είναι οι συνθήκες για να μπορούμε να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον».

Σε άλλες δηλώσεις του ο Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι όλα τα διεθνή σχέδια για το Κυπριακό αποσκοπούν στην αποκοπή των δεσμών των Τουρκοκυπρίων από την Τουρκία. Επίσης, υποστήριξε ότι «ο συνεταιρισμός που εδώ και χρόνια ονομάζεται ομοσπονδία, είναι μια διαδικασία που θα μας οδηγήσει στην καταστροφή. Είναι η απόσυρση της Τουρκίας από εδώ. Το ουσιαστικό παιχνίδι που παίζεται είναι το μηδέν εγγυήσεις μηδέν στρατεύματα. Μπορούμε να ζούμε ανεξάρτητοι τώρα σε αυτά τα εδάφη με τη συνάντηση των Μεχμεττσίκ με τους αγωνιστές μας κατά την ειρηνευτική επιχείρηση του 1974 και την εκ νέου χάραξη των συνόρων μας, την τοποθέτηση των θεμελίων της τδβκ και την εδώ παρουσία του τουρκικού στρατού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.