Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρωσία: Ψάχνει «μισθοφόρους» για τον πόλεμο στην Ουκρανία με αμοιβή 3.000 ευρώ το μήνα

Συμβασιούχους στρατιώτες προκειμένου να πάρουν μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία αναζητά ο ρωσικός στρατός και χρησιμοποιεί περιοδεύοντα φορ...





Συμβασιούχους στρατιώτες προκειμένου να πάρουν μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία αναζητά ο ρωσικός στρατός και χρησιμοποιεί περιοδεύοντα φορτηγά για τη στρατολόγηση εθελοντών στους οποίους προσφέρονται μάλιστα ως κίνητρο σχεδόν 3.000 δολάρια (2.995 ευρώ) τον μήνα.

Μια ειδική μονάδα στάθμευσε ένα τέτοιο φορτηγό σε ένα κεντρικό πάρκο του Ροστόφ, μιας πόλης στη νότια Ρωσία, χθες Σάββατο και όταν άνοιξαν οι πόρτες του αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για ένα κινητό γραφείο στρατολόγησης.

Στρατιώτες με στολές παραλλαγής και μαύρες μπαλακλάβες κράδαιναν τα όπλα τους στους περαστικούς που έδειχναν ενδιαφέρον και μοίραζαν χρωματιστά φυλλάδια με τίτλο “Στρατιωτική υπηρεσία με σύμβαση-η επιλογή ενός αληθινού άντρα”.

Ούτε η Ρωσία ούτε η Ουκρανία αποκαλύπτουν τις απώλειές που καταγράφουν οι στρατιωτικές δυνάμεις τους, οι οποίες, όπως εκτιμούν δυτικές μυστικές υπηρεσίες, ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες και από τις δύο πλευρές.

Η Μόσχα δεν έχει επικαιροποιήσει τον επίσημο αριθμό θυμάτων από τις 25 Μαρτίου, όταν είχε ανακοινώσει 1.351 νεκρούς ρώσους στρατιώτες και 3.825 τραυματίες.

Το Κρεμλίνο είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για εθνική κινητοποίηση για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Αλλά η πρωτοβουλία στρατολόγησης με περιοδεύοντα φορτηγά δείχνει ότι η Μόσχα έχει ανάγκη από περισσότερους άνδρες.

Ο αξιωματικός που ήταν επικεφαλής του φορτηγού στο Ροστόκ είπε ότι Ρώσοι και ξένοι, ηλικίας από 18 ως 60 ετών, με τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου θεωρούνται κατάλληλοι.

“Πολίτες με πατριωτικό αίσθημα επιλέγουν να υπογράφουν συμβόλαια για τρεις ή έξι μήνες ώστε να συμμετάσχουν σε αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, λέει ο ταγματάρχης Σεργκέι Αρντάσεφ υποσχόμενος εκπαίδευση για όλους.

Ο κατώτερος μηνιαίος μισθός που προσφέρεται είναι 2.700 δολάρια (2.695 ευρώ), σχεδόν τρεις φορές υψηλότερος από τον εθνικό μέσο όρο.

Ένας από τους ενδιαφερόμενους για να καταταγεί είναι ο μουσικός Βίκτορ Γιακούνιν, ο οποίος όπως λέει αρέσκετο πάντα στην ιδέα να υπηρετήσει στον στρατό και τώρα συγκεντρώνει τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο Γιακούνιν κάθεται μέσα στο φορτηγό μαζί με τον Αρντάσεφ, ο οποίος τον ενημερώνει ότι το επόμενο βήμα είναι η ψυχιατρική εξέταση. Αν περάσει αυτή τη διαδικασία, ακολουθούν ασκήσεις για να ελεγχθεί η ταχύτητα, η αντοχή και η δύναμη του υποψήφιου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.