Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έχει Ακράτεια και στις π@π@ριές... Απειλεί με εισβολή στην Ελλάδα ο Μπαχτσελί: «Είναι εύκολο να διασχίσουμε το Αιγαίο»!

Μετά τον πρόεδρο Ερντογάν, που έστειλε... μήνυμα στους Έλληνες «να μην ξεχνάτε τη Σμύρνη» και πως «θα έρθουμε ένα βράδυ στα ελληνικά νησιά»...





Μετά τον πρόεδρο Ερντογάν, που έστειλε... μήνυμα στους Έλληνες «να μην ξεχνάτε τη Σμύρνη» και πως «θα έρθουμε ένα βράδυ στα ελληνικά νησιά», τη σκυτάλη πήρε ο κυβερνητικός του εταίρος, ο εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο ηγέτης των «Γκρίζων λύκων», απείλησε κι εκείνος με εισβολή την Ελλάδα, θέλοντας προφανώς να κερδίσει και αυτός ψήφους από το φανατισμένο ακροατήριο.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις χθεσινές ακραίες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι εύκολο να διασχίσουμε το Αιγαίο, καλά τα είπε ο πρόεδρος μας».
Η Ελλάδα παραβιάζει και παρενοχλεί στο Αιγαίο»

Ψέματα, συκοφαντίες και ακραία προπαγάνδα. Αυτό είναι το τρίπτυχο στο οποίο κινείται το τουρκικό καθεστώς εναντίον του Ελληνισμού, επιχειρώντας να εμφανίσει τη χώρα μας ως θύτη που διαταράσσει την ειρήνη στην περιοχή.

Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο, αυτοί που παραβιάζουν καθημερινά το FIR Αθηνών και δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες πάνω από το Αρχιπέλαγος, να κατηγορούν την Ελλάδα για παραβιάσεις και παρενοχλήσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο και τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Προφανώς, όπως έχουμε επισημάνει, προσπαθούν να στοχοποιήσουν και την Πολεμική μας Αεροπορία, η οποία τους έχει δημιουργήσει εφιάλτες πάνω από το Αιγαίο και δεν τους επιτρέπει καμία ενέργεια, με τους Τούρκους να αντιλαμβάνονται πως με την ένταξη σε επιχειρησιακή δράση και των Rafale θα είναι «λοκαρισμένοι» πριν κάνουν την παραβίαση.

Πιο συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τη Yeni Safak, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο πραγματοποίησε 1.616 παραβιάσεις και παρενοχλήσεις, ενώ μόνο στο τελευταίο οχτάμηνο του 2022 (Ιανουάριος – Αύγουστος) ο αριθμός αυτός έφτασε τις 1.123. Κατά τις ίδιες πηγές τα τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν με κλείδωμα ραντάρ για 3.372 δευτερόλεπτα σε 14 διαφορετικά περιστατικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, η Yeni Safak υποστηρίζει ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο καθώς εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για στρατιωτικές ασκήσεις χωρίς να λάβει υπόψη το μορατόριουμ (15 Ιουνίου-15 Σεπτεμβρίου) και τις εθνικές και θρησκευτικές ημέρες που ορίζονται στο ελληνοτουρκικό μνημόνιο κατανόησης της Αθήνας του 1988. Τώρα το θυμήθηκαν αυτό; Όταν πριν δυο χρόνια επιχειρούσαν εισβολή στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με το ORUC REIS και τουρκικά πολεμικά πλοία, δεν υπήρχε μορατόριουμ;

Όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, η Ελλάδα παρενόχλησε τα F-16 σε πτήσεις υπηρεσίας στα νότια της Ρόδου, δυτικά της Λέσβου και νότια της Χίου, «κλειδώνοντάς» τα για συνολικά 1.330 δευτερόλεπτα, επισημαίνεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

«Στις 18 Αυγούστου, πάντα κατά τις πηγές του Τουρκικού υπουργείο άμυνας, η Ελλάδα συνέχισε τις δραστηριότητές της σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας και «λόκαρε» για 180 δευτερόλεπτα δύο αεροσκάφη F-16 στα νοτιοδυτικά της Χίο» αναφέρει ακόμη η Yeni Safak.

Επιπλέον αναφέρει ότι η Ελλάδα, παρενόχλησε τα τουρκικά αεροσκάφη στην πτήση αποστολής τους στις 23 Αυγούστου εφαρμόζοντας «κλείδωμα» του ραντάρ για συνολικά 1.020 δευτερόλεπτα σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά – κάτι που διέψευσε αρμοδίως το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Παρενόχλησε αεροσκάφος F-16 που ανήκε στη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας για 303 δευτερόλεπτα στα νοτιοδυτικά της Λέσβου στις 24 Αυγούστου και 350 δευτερόλεπτα στα νοτιοδυτικά της Gökçeada στις 29 Αυγούστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.