Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το τσιράκι του Ερντογάν με κολλημένη τη βελόνα: Επιμένει στην διχοτομική λύση των «δύο κρατών» ο κατοχικός ηγέτης

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε χθες ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» δεν θεωρεί πλέον την ομοσπονδία ως βάση για τις συνομιλίες, αλ...





Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε χθες ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» δεν θεωρεί πλέον την ομοσπονδία ως βάση για τις συνομιλίες, αλλά πιστεύει ότι η βιώσιμη ειρήνη στο νησί μπορεί να επιτευχθεί στη βάση της «κυριαρχικής ισότητας» στην Κύπρο.

Σε ομιλία του στα πλαίσια της «στρατιωτικής τελετής» που πραγματοποιήθηκε χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία επ’ ευκαιρία της μαύρης επετείου της 30ης Αυγούστου (Ημέρα Νίκης), όπως ονομάζεται, ο Τατάρ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψουν τα «κυριαρχικά τους δικαιώματα» στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε δημοσιεύματα του Τ/κ Τύπου αναφέρεται ότι ο κ. Τατάρ είπε πως «η νέα πολιτική μας διαμορφώθηκε λαμβάνοντας υπόψη τα παιχνίδια που παίζονται για χρόνια στην Κύπρο αλλά και το παρελθόν. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που μαγειρεύει η ελληνοκυπριακή πλευρά και τις προτάσεις που θα επεκτείνουν την κυριαρχία επί της (παράνομης) “τδβκ”», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

«Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελούν το πιο ουσιαστικό παράδειγμα της σημασίας του αγώνα μας και της κυριαρχίας μας», πρόσθεσε.



Επαναλαμβάνοντας ότι οι προτάσεις που κατέθεσε η τουρκοκυπριακή πλευρά βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι, ο Τατάρ σημείωσε ότι «στηρίζουν λύση στη βάση της συνεργασίας των δύο ξεχωριστών κρατών» και επανέλαβε ότι δεν θα εγκαταλείψουν τα «κυριαρχικά τους δικαιώματα».

Η Χαλκίν Σασί γράφει εξάλλου ότι ο παράνομος ψευτο-«πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπαστσερί ο οποίος παρέστη στους εορτασμούς για τη «Μέρα Νίκης», υποστήριξε στην ομιλία του ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη και ασφάλεια στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.