Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει στο ΝΑΤΟ» λέει η τουρκική Sabah που δεν ξέρει τι της ξημερώνει...

  Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η Άγκυρα πρόκειται να ζητήσει από την Αθήνα να λογοδοτήσει για το «λοκάρισμα» των S-300 σε τουρκικά μαχ...

 



Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η Άγκυρα πρόκειται να ζητήσει από την Αθήνα να λογοδοτήσει για το «λοκάρισμα» των S-300 σε τουρκικά μαχητικά F-16

Συνέχεια στις προκλήσεις δίνουν οι Τούρκοι μέσω του εγχώριου Τύπου, πηγαίνοντας την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας ένα βήμα πιο πέρα, αφού κάνουν λόγο πλέον μέχρι και για κυρώσεις (!) από το ΝΑΤΟ.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah, η οποία έχει σήμερα τίτλο «Η Άγκυρα, δεν θα αφήσει την Ελλάδα», αναφερόμενη στις κινήσεις της Τουρκίας μετά την υποτιθέμενη παρενόχληση των μαχητικών της από τα ελληνικά συστήματα αεράμυνας S-300.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η Άγκυρα πρόκειται να ζητήσει από την Αθήνα να λογοδοτήσει για το «λοκάρισμα» των S-300 σε τουρκικά μαχητικά F-16, αναφέροντας μάλιστα ότι η παρενόχληση θα συμπεριληφθεί και στην ατζέντα του ΝΑΤΟ. «Τα αρχεία και οι καταγραφές από τα ραντάρ θα σταλούν στον ΟΗΕ, τη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ και τα υπουργεία Άμυνας των χωρών μελών της συμμαχίας» γράφει η Sabah, και κάνοντας λόγο για «τις παράνομες ενέργειές της Ελλάδας» με την ενεργή χρήση του συστήματος S-300 κατά τουρκικών μαχητικών που εκτελούσαν αποστολές του ΝΑΤO στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.



Στο δημοσίευμα μάλιστα προβάλλονται και οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ο οποίος τα προηγούμενα 24ωρα έκανε λόγο γι εχθρικές ενέργειες της Ελλάδας, ζητώντας παράλληλα από το ΝΑΤΟ «να μην σιωπήσει σ’ αυτήν την παρανομία».

Σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, στις 23 Αυγούστου μαχητικά αεροσκάφη F-16 που εκτελούσαν πτήσεις αποστολής στον διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, παρενοχλήθηκαν από το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 που διαθέτει η Ελλάδας και είναι εγκατεστημένο στην Κρήτη. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 «κλείδωσε» τουρκικό F-16, το οποίο βρισκόταν σε πτήση αποστολής σε ύψος 10 χιλιάδων ποδιών δυτικά της Ρόδου.

Από την πλευρά της η Ελλάδα διέψευσε το περιστατικό το οποίο χαρακτηρίζεται ως «εχθρική πράξη» στους κανόνες εμπλοκής του ΝΑΤΟ» καταλήγει το δημοσίευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.