Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έτσι έφαγαν τα μούτρα τους...! Με αντιπερισπασμό τα τουρκικά μαχητικά προσπάθησαν να χαρτογραφήσουν τη βάση των S-300 στην Κρήτη

Ο στόχος των τουρκικών μαχητικών ήταν να χαρτογραφηθεί η βάση των S-300 στην Κρήτη και γι’ αυτό θα επιχειρούσε ένα ζεύγος F-16 που θα ερχότ...





Ο στόχος των τουρκικών μαχητικών ήταν να χαρτογραφηθεί η βάση των S-300 στην Κρήτη και γι’ αυτό θα επιχειρούσε ένα ζεύγος F-16 που θα ερχόταν ανατολικά της Καρπάθου, με τελικό προορισμό την Κρήτη

Πολλές ερμηνείες υπάρχουν για την πρόσφατη κλιμάκωση των Τούρκων στο Αιγαίο, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο. Ωστόσο, το επιχειρησιακό βάρος των χθεσινών παραβιάσεων του ΕΕΧ, έχει επίκεντρο την Κρήτη και συγκεκριμένα τις θέσεις κρίσιμων οπλικών συστημάτων που βρίσκονται στο στρατηγικό νησί της ΝΑ Μεσογείου.

Άμεσα βέβαια υπήρξε αποδοχή ήττας και ανικανότητας, καθώς τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως Ελληνικά αεροσκάφη F-16 “κλείδωσαν” στο στόχαστρο τους τα μαχητικά μας.

Στην αποκάλυψη του γιατί τα τουρκικά αεροσκάφη κατά τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις και υπερπτήσεις της Τρίτης, 23/08/2022, έδωσαν ιδιαίτερο «βάρος» στην περιοχή μεταξύ Κάσου και Καρπάθου προχώρησε η εκπομπή Live News στο Mega.

Συγκεκριμένα δυο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια το πρώτο πέταξε πάνω από τα Διβούνια, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια στις 10:57 και τρία λεπτά αργότερα το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καμηλονήσι, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια επίσης.

Όπως αποκάλυψε στο Live News ο διπλωματικός συντάκτης του MEGA, Μαρίνος Γκασιάμης, οι υπερπτήσεις αυτές, καθώς και οι αερομαχίες που έγιναν στο σημείο εκείνο ήταν αντιπερισπασμός για το βασικό σχέδιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο στόχος των τουρκικών μαχητικών ήταν να χαρτογραφηθεί η βάση των S-300 στην Κρήτη και γι’ αυτό θα επιχειρούσε ένα ζεύγος F-16 που θα ερχόταν ανατολικά της Καρπάθου, με τελικό προορισμό την Κρήτη για να αναζητήσουν τις θέσεις των S-300. Ωστόσο το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών δεν ολοκλήρωσε την αποστολή του, καθώς αναχαιτίστηκε από ελληνικά μαχητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.