Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πού έπεσε η μεγαλύτερη ποσότητα βροχής - 50.000 κεραυνοί μέχρι το απόγευμα

Η κακοκαιρία εξακολουθεί να πλήττει περιοχές της χώρας με τις βροχές να δημιουργούν ένα φθινοπωρινό σκηνικό.   Αξιοπρόσεχτα δεδομένα για το...





Η κακοκαιρία εξακολουθεί να πλήττει περιοχές της χώρας με τις βροχές να δημιουργούν ένα φθινοπωρινό σκηνικό.
 
Αξιοπρόσεχτα δεδομένα για τον καιρό δημοσιοποίησε το meteo. Σύμφωνα με αυτά, η ποσότητα βροχής που έπεσε ήταν πολύ μεγάλη όπως και οι κεραυνοί που έφτασαν τους 50.000.

Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν για ακόμα μια μέρα σε μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με δεδομένα από το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην χώρα μας ήταν ίσο με 102 χιλιοστά και καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Κάβοντορο.

Στην Αττική το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στον Άγιο Στέφανο και ήταν ίσο με 63χιλιοστά.

Παράλληλα στην χώρα μας το σύστημα καταγραφής κεραυνών Ζεύς ανίχνευσε σχεδόν 50.000 κεραυνούς εώς τις 17:00, το απόγευμα της Τετάρτης.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε 128 κλήσεις. Στην Αττική έγιναν 78 κλήσεις, εκ των οποίων 64 για αντλήσεις υδάτων, δύο για κοπές δέντρων, 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων, και 6 για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έγιναν 32 κλήσεις, εκ των οποίων 24 για αντλήσεις υδάτων, 4 για κοπές δέντρων και 4 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έγιναν 4 κλήσεις, εκ των οποίων δύο για αντλήσεις υδάτων και μία για πλύση οδοστρώματος.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έγιναν 4 κλήσεις, εκ των οποίων 1 για άντληση υδάτων και 3 για κοπές δέντρων.

Στη νήσο Θήρα (Σαντορίνη), έγιναν 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Στη Μύκονο έγιναν 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Στην Άνδρο έγιναν 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Οι επτά περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από τα επικίνδυνα φαινόμενα

Μήνυμα από το 112 εστάλη σε επτά παραθαλάσσιες περιοχές.

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση, αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο στις παραθαλάσσιες περιοχές σε: Ανατολική Μακεδονία-Θράκη & Κεντρική Μακεδονία, νησιά Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια. «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το 112.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.