Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Politico: «Δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες» Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ηττήθηκε! Ποιοι είναι οι λόγοι

    Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας εθεωρείτο κάποτε ως το επίκεντρο των προσπαθειών του δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν να καταλάβει την Ο...

   



Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας εθεωρείτο κάποτε ως το επίκεντρο των προσπαθειών του δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν να καταλάβει την Ουκρανία, αλλά τα πλήγματα των UAF τον έχουν καταστήσει δευτερεύοντα ρόλο, σύμφωνα με το Politico

Μαύρα σύννεφα για τον ρωσικό στόλο! Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και η συνοδευτική αεροπορική πτέρυγα έχουν υποφέρει από καινοτόμες επιθέσεις από ουκρανικούς πυραύλους και drones.

''Ενώ τα ρωσικά υποβρύχια βομβαρδίζουν κατά καιρούς την Ουκρανία, το ναυτικό δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που του είχαν τεθεί στην αρχή του πολέμου και πήρε αμυντική θέση είτε στο λιμάνι είτε στην ανοικτή θάλασσα για να αποφύγει μια ουκρανική επίθεση'', αναφέρει το άρθρο.

Η αιτία

Οι δημοσιογράφοι αναφέρουν συγκεκριμένα, ότι από την άνοιξη, τα προβλήματα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν επιδεινωθεί λόγω κακής διαχείρισης και ξεπερασμένου εξοπλισμού.

Μια σειρά στρατιωτικών αποτυχιών οδήγησε στην απόλυση του αρχηγού του στόλου, ναύαρχου Igor Osipov.

Το δημοσίευμα γράφει ότι η μάχη για το Serpent Island έδειξε ότι ο ρωσικός στόλος δεν είχε καμία απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις και τα πλοία έγιναν ακόμη πιο ευάλωτα στις ουκρανικές επιθέσεις.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι η απροθυμία να χρησιμοποιήσει πραγματικά τα πλοία του ως μαχητική δύναμη σημαίνει ότι ο στόλος έχει γίνει ουσιαστικά αβοήθητος και «είναι εκτός χρήσης για μήνες».

Ένας δυτικός διπλωμάτης συμφώνησε με αυτή την εκτίμηση, λέγοντας ότι ''ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει καταρρεύσει και χρησιμοποιείται πλέον μόνο ως αμυντική δύναμη με περιστασιακά χτυπήματα με πυραύλους κρουζ''.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διατήρηση του στόλου στην ανοιχτή θάλασσα ''περιορίζει σοβαρά τις δυνατότητες της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην νότια Ουκρανία΄΄.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.