Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το «lock» κοντά στο Καστελόριζο προκαλεί εφιάλτες στην Τουρκική αεροπορία - Η απόλυτη κυριαρχία της ΠΑ

   Με μπαράζ δημοσιευμάτων τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης «βάφτισαν» την «πονηράδα» της Άγκυρας να επιχειρήσει με μαχητικά να συνοδεύσει τα Αμ...

  



Με μπαράζ δημοσιευμάτων τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης «βάφτισαν» την «πονηράδα» της Άγκυρας να επιχειρήσει με μαχητικά να συνοδεύσει τα Αμερικανικά βομβαρδιστικά-παρά μάλιστα τη θέληση τους και τη σχετική συμφωνία που είχε γίνει από τα Επιτελεία-ως πρόκληση της Αθήνας.

Παρά το γεγονός ότι τα Τουρκικά μαχητικά ήταν πέντε και πετούσαν οπλισμένα πολύ πιο κοντά στις ακτές της χώρας τους το «μάθημα» που πήραν από τα «γεράκια» της Κρήτης ξύπνησε για μια ακόμη φορά όσους στη γειτονική χώρα ονειρεύονται «νίκες» στον αέρα απέναντι στην Πολεμική μας Αεροπορία. Αντίθετα «προσγείωσε» απότομα την προσπάθεια της TuAFνα αιφνιδιάσει σε μια περιοχή στην οποία θεωρεί ότι λόγο εγγύτητας έχει το πλεονέκτημα.

Η «πονηράδα» των γειτόνων να προκαλέσουν τετελεσμένο με αφορμή την πτήση των Αμερικανικών B-52 όχι απλά εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ και προκάλεσε έντονη ενόχληση στην Ουάσιγκτον όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που φτάνουν στο Ελληνικό υπουργείο Άμυνας αλλά υπενθύμισε στους Τούρκους Επιτελείς με τον πλέον εμφατικό αν όχι οδυνηρό τρόπο ότι ακόμα και στο τελευταίο όριο του FIR Αθηνών αφεντικό είναι η HAF με τους Έλληνες ιπτάμενους να πετούν με νοοτροπία νικητή και να εγκλωβίζουν εύκολα τους «εισβολείς». Το καθολικό Ελληνικό «lock» στα Τουρκικά F-16 ήταν το αποτέλεσμα της απόφασης των Τούρκων πιλότων να εμπλακούν με τα «γεράκια» της Σούδας και ήρθε ως συνέχεια των καθημερινών «μαθημάτων» που παίρνουν πάνω από το Αιγαίο. Όμως αυτή τη φορά «πόνεσε» ακόμη περισσότερο γιατί έγινε μπροστά στα μάτια των Αμερικανών οι οποίοι και διαπίστωσαν το ξεκάθαρο ποιοτικό πλεονέκτημα της Πολεμικής μας Αεροπορίας σε μια περιοχή μάλιστα που οι γείτονες έχουν εδώ και χρόνια «στοχοποιήσει» εγείροντας συνεχώς διεκδικήσεις.

Με μπαράζ δημοσιευμάτων τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης «βάφτισαν» την «πονηράδα» της Άγκυρας να επιχειρήσει με μαχητικά να συνοδεύσει τα Αμερικανικά βομβαρδιστικά-παρά μάλιστα τη θέληση τους και τη σχετική συμφωνία που είχε γίνει από τα Επιτελεία-ως πρόκληση της Αθήνας. Και στάθηκαν στο Ελληνικό «lock» παραγνωρίζοντας ότι έστειλαν οπλισμένα μαχητικά στο FIR Αθηνών με στόχο να αιφνιδιάσουν . Όμως το Αεροπορικό Επιτελείο έχει εδώ και δεκαετίες «σπουδάσει» τους γείτονες με αποτέλεσμα ο αιφνιδιασμός να έρθει τελικά από την HAF που έδειξε και αντανακλαστικά αλλά και επιθετικό πνεύμα απέναντι στην πρόκληση εντός Ελληνικού FIR.

Όμως και σε τεχνικό επίπεδο το Ελληνικό πολλαπλό «lock» που χτύπησε «alert» πανικού μέσα στα κόκπιτ των Τουρκικών F-16 κατέδειξε ότι σε ενδεχόμενο σύγκρουσης το αποτέλεσμα θα ήταν η κατάρριψη των μαχητικών της TuAF. Mε τον πανικό να μεταφέρετε από τα Τουρκικά πιλοτήρια στο Επιτελείο της Άγκυρας που γνωρίζει πλέον καλά ότι σύντομα στη θέση των F-16 block 52+ τα οποία «λόκαραν» εύκολα τα Τουρκικά F-16 θα βρίσκονται είτε τα αναβαθμισμένα Ελληνικά Viper με ραντάρ AESA και πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά αλλά και τα πανίσχυρα Rafale με τους «φονικούς» Meteor τα οποία θα βάζουν τα F-16 των γειτόνων σε κατάσταση «kill» από πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις.


Με δυνατότητα βολής ακόμα και από τη Ρόδο σε στόχους που θα πετούν κοντά στο Καστελόριζο όπως στην προκειμένη περίπτωση έκαναν τα Τουρκικά μαχητικά. Κι αν τους γείτονες ενόχλησε το Ελληνικό ‘’lock’’ το μήνυμα που στέλνει η Αθήνα, το ΓΕΕΘΑ και το Αεροπορικό Επιτελείο είναι ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο οι γείτονες προκαλούν εντός Ελληνικού FIR. του Κώστα Σαρικά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.