Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΟΔΥ: Πέντε νέα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στην Ελλάδα τον Αύγουστο

   Πέντε νέα περιστατικά παιδιών με οξεία ηπατίτιδα καταγράφηκαν στη χώρα μας τον Αύγουστο σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Τα παιδιά πλη...

  



Πέντε νέα περιστατικά παιδιών με οξεία ηπατίτιδα καταγράφηκαν στη χώρα μας τον Αύγουστο σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.



Τα παιδιά πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ, μετά την ανακοίνωση στις αρχές Απριλίου για την αύξηση των περιστατικών οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας στα παιδιά από τη Μεγάλη Βρετανία, έχουν αναφερθεί ανάλογα περιστατικά σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Επίσης τονίζεται πως όλα τα παιδιά ηλικίας 2 έως 16 ετών νοσηλεύτηκαν, τα κλινικοεργαστηριακά τους ευρήματα βελτιώθηκαν άμεσα χωρίς ειδική θεραπεία και εξήλθαν σε άριστη κατάσταση.

Σε δύο παιδιά απομονώθηκε ερπητοϊός 7 στο αίμα, σε ένα ερπητοϊός 6, σε ένα εντεροϊός στο αίμα και στα κόπρανα και σε ένα παιδί δεν απομονώθηκε κάποιος λοιμογόνος παράγοντας. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 19 περιστατικά τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.