Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Πανσλαβισμός είναι εδώ! Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνώρισε την ΔΗΘΕΝ «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία- Αρχιεπισκοπή Αχρίδας» ως Αυτοκέφαλη Αδελφή Εκκλησία!

Στις 25 Αυγούστου 2022, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακούστηκε το Μήνυμα του Παναγιωτάτο...





Στις 25 Αυγούστου 2022, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακούστηκε το Μήνυμα του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κυρίλλου σχετικά με την παραχώρηση από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία της αυτοκεφαλίας της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - η Αρχιεπισκοπή Αχρίδας».

Η Σύνοδος αποφάσισε να ευχαριστήσει τον Κύριο Θεό για την επίλυση του ζητήματος του καθεστώτος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόρεια Μακεδονία σε κανονική βάση και να αναγνωρίσει τη Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία, την Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας, ως αυτοκέφαλη αδελφή Εκκλησία, αναγράφοντας το όνομα του Προκαθήμενου της Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αχρίδας και Μακεδονίας Στέφανου στα ιερά δίπτυχα.

Τα μέλη της Συνόδου εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι νεότεροι στην οικογένεια των αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, η Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία, η Αρχιεπισκοπή Αχρίδας, θα διατηρήσουν σταθερά την αγία Ορθόδοξη πίστη στην αγνότητα και την ακεραιότητα και θα τηρήσουν πιστά την Ορθόδοξη κανονική παράδοση.

Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν επίσης να γνωστοποιήσουν στον Παναγιώτατο Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας και Μακεδονίας Στέφανο την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, σημειώνει το ρωσικό Πατριαρχείο.



Η ιστοσελίδα του ρωσικού Πατριαρχείου για την αναγνώριση της Εκκλησίας των Σκοπίων-patriarchia.ru
--
The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.