Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Ταλιμπάν διέλυσαν πορεία γυναικών που ζητούσαν «ψωμί, δουλειά και ελευθερία»

  Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εγκατάσταση των Ταλιμπάν στην εξουσία, στο Αφγανιστάν, λίγες δεκάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους της Καμπούλ ...

 



Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εγκατάσταση των Ταλιμπάν στην εξουσία, στο Αφγανιστάν, λίγες δεκάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους της Καμπούλ για να ζητήσουν δικαιώματα.
Οι διαδηλώτριες ζητούσαν «ψωμί, δουλειά και ελευθερία», ενώ έλεγαν ότι η 15η Αυγούστου, όταν οι Ταλιμπάν ανέτρεψαν την κυβέρνηση το 2021, είναι μαύρη ημέρα για τη χώρα.

Οι Ταλιμπάν διέλυσαν τη διαδήλωση, στην οποία μετείχαν περίπου 40 γυναίκες, με πυροβολισμούς στον αέρα. Κατέσχεσαν ακόμη τα κινητά των γυναικών.

«Αυτή τη φορά δεν μας χτύπησαν πολύ», είπε στο BBC μία από τις διαδηλώτριες και εξήγησε ότι είχαν διαφορετική τακτική οι Ταλιμπάν, ρίχνοντας πυρά στον αέρα.

Ήταν η πρώτη διαδήλωση έπειτα από μήνες, προσθέτει το BBC, κατά τους οποίους οι Ταλιμπάν στερούσαν το ένα μετά το άλλο τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα.

Σταδιακά οι γυναίκες απομακρύνθηκαν από πολλές κυβερνητικές εργασίες και από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ τους απαγορεύτηκε να ταξιδεύουν πάνω από 70 χιλιόμετρα χωρίς έναν άνδρα-συνοδό.

Τον περασμένο Μάιο ανακοίνωσαν ότι θα πρέπει να καλύπτουν το πρόσωπό τους.

Οι διαδηλώσεις ενάντια στους Ταλιμπάν είναι σπάνιες και κάθε μορφή αντίστασης καταστέλλεται βίαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.