Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μυρίζει μπαρούτι... Δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα με 180 αεροπλάνα ταυτόχρονα στην Μεσόγειο

Για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα πλέουν ταυτόχρονα στην Μεσόγειο, με την δύναμη κρούσης να προκαλε...




Για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα πλέουν ταυτόχρονα στην Μεσόγειο, με την δύναμη κρούσης να προκαλεί ίλιγγο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Συνολικά, όση αεροπορική και ναυτική δύναμη έχουν ορισμένες μεγάλες χώρες της Ευρώπης, φέρουν αυτή τη στιγμή τα δύο αμερικανικά πυρονοκίνητα αεροπλανοφόρα και τα συνοδευτικά τους πλοία.




Η εναέρια δύναμη κρούσης απαριθμεί τα 180 αεροπλάνα συν τα αντιτορπιλικά, τα καταδρομικά, τα υποβρύχια και τα πλοία υποστήριξης που τα συνοδεύουν.

Εδώ και λίγες ημέρες πλέει στην Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο USS George W. Bush (CVN-77) το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει το USS Harry S. Truman (CVN-75), που βρίσκεται στην Μεσόγειο από τον Δεκέμβριο του 2021, οπότε και άρχισαν να πυκνώνουν τα σύννεγα του πολέμου στην Ουκρανία.

Τις τελευταίες ημέρες, το αεροπλανοφόρο TRUMAN βρισκόταν ανάμεσα σε Αδριατική και Ιόνιο, με τις συνεκπαιδεύσεις με την Πολεμική μας Αεροπορία να είναι συχνές.

Όπως αυτή, την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου.

Στην εν λόγω συνεκπαίδευση συμμετείχαν 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-18 από το USS HARRY S. TRUMAN, σε αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.