Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προσγειώνονται στην 115 ΠΜ... Αμερικανικά F-22A στη Σούδα εντός του φθινοπώρου!

Αμερικανικά μαχητικά του τύπου αναρτηθούν στην αεροπορική βάση της Σούδας, φιλοξενούμενα από την 115 πτέρυγα μάχης της πολεμικής μας αεροπορ...





Αμερικανικά μαχητικά του τύπου αναρτηθούν στην αεροπορική βάση της Σούδας, φιλοξενούμενα από την 115 πτέρυγα μάχης της πολεμικής μας αεροπορίας. Όπως επιβεβαιωμένα έχουμε μάθει από ανώτατους κύκλους του υπουργείου εθνικής άμυνας, το γεεθά είναι εδώ και πολλούς μήνες σε συζητήσεις με τη USAF για το θέμα.



Η ανάπτυξη μαχητικών του τύπου εκτός των ηπειρωτικών ΗΠΑ αλλά και των αμιγώς αμερικανικών βάσεων ανά τον κόσμο είναι αρκετά σπάνια. Οι αμερικανοί θέλουν όμως προωθημένες αναπτύξεις και συνεκπαίδευσεις των F-22 προκειμένου να είναι σε θέση να διεξάγουν αποστολές εναέριας περιοχής όπου και όταν χρειαστεί. Ειδικά η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου είναι υψίστης σημασίας την τρέχουσα περίοδο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στον ημερήσιο τύπο σχετικά με την ανάπτυξη μαχητικών F-22A στη Σούδα στο τέλος του καλοκαιριού δεν ισχύουν, καθώς βασίζονται σε παλαιότερο σχεδιασμό και πληροφορίες. Το ΓΕΕΘΑ επανασχεδιάζει την άσκηση στη στενή συνεργασία με την αμερικανική αεροπορία και την διοίκηση Ευρώπης (USAFE). Την ακριβή ημερομηνία θα την μάθουμε λίγες μέρες ή ακόμη και λίγες ώρες πριν καθώς οι αμερικανοί είναι πολύ προσεκτικοί σε θέματα ασφαλείας, ενώ είναι σαφές πως δεν επιθυμούν και κάθε είδους προκλήσεις.

Το σίγουρο είναι πως τα ελληνικά F-16 αλλά ελπίζουμε και τα Rafale θα αποκτήσουν σημαντική εμπειρία απέναντι στο κορυφαίο μαχητικό εναέριες υπεροχής του κόσμου. Είμαστε σίγουροι πως οι έλληνες πιλότοι θα επωφεληθούν τα μέγιστα από τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.