Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλβανοί άλλαξαν την ονομασία των Διαπόντιων Νησιών στην Wikipedia... Δίνεται εθνική μάχη και στο διαδίκτυο!

Στην αγγλική και αλβανική έκδοση της Wikipedia Αλβανολι διαχειριστές άλλαξαν την ονομασία των Οθωνών, της Ερεικούσας και του Μαθρακίου, εξυ...





Στην αγγλική και αλβανική έκδοση της Wikipedia Αλβανολι διαχειριστές άλλαξαν την ονομασία των Οθωνών, της Ερεικούσας και του Μαθρακίου, εξυπηρετώντας έτσι και την προπαγάνδα της Τουρκίας που επιδιώκει διακαώς να υπονομεύσει την ελληνική κυριαρχία στα νησιά ΜΑΣ.

Οι Αλβανοί έσπευσαν να βαφτίσουν τους Οθωνούς Strakenaja, την Ερεικούσα Dymali και το Μαθράκι Mathraqi. Άλλος χρήστης που αντιλήφθηκε τι προσπαθούν να κάνουν, αφαιρεί την αλβανική ονομασία τους, αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν αλβανικοί πληθυσμοί, οπότε δεν είναι αναγκαία η παρουσία του αλβανικού ονόματος. Ο Αλβανός χρήστης επανέρχεται και ξαναπροσθέτει τις αλβανικές ονομασίες, προχωρώντας μάλιστα προκλητικά αναφέρει: 

«Στην εποχή της οθωμανικής Αλβανίας πολλές οικογένειες από το Καλλαράτ (χωριό στην Αλβανία) διέφυγαν από τις συνεχείς οθωμανικές επιθέσεις και εγκαταστάθηκαν στους Οθωνούς. Ένα δημοτικό τραγούδι από το χωριό Πιλούρ θυμίζει αυτά τα γεγονότα. Εγκαταστάθηκαν κυρίως στα ‘Αρβανίτικα’ Κάτω Πάντας Οθωνών. Μια φυλή από το χωριό Qeparo με το όνομα Braginaj αναγκάστηκε να εγκατασταθεί στους Οθωνούς και στην Ερεικούσα λόγω διαφωνιών με άλλες τοπικές φυλές. Το 1742 οι Οθωνοί φιλοξένησαν προσωρινά μεγάλο αριθμό αλβανικών οικογενειών που διέφυγαν από το χωριό Πικέρας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από τους Ενετούς στην Ιταλία και τελικά εγκαταστάθηκαν στη Villa Badessa, αποτελώντας τον τελευταίο Αρβαρνίτικο (δηλαδή αλβανικό) οικισμό στην Ιταλία». 

Το συγκεκριμένο κείμενο με εμφανή την στόχευσή του, αφαιρέθηκε από Έλληνες χρήστες, καθώς οι προσθήκες του Αλβανοί αντιβαίνουν την πολιτική της Wikipedia σχετικά με την ονοματοδοσία άρθρων.

Καθόλου ξαφνική και τυχαία δεν είναι η υιοθέτηση της αλβανικής ονομασίας, με τους γείτονες να θέλουν να δημιουργήσουν συνειρμούς στο διεθνές κοινό που χρησιμοποιεί τη Wikipedia για τα ευαίσθητα εθνικά νησιωτικά συμπλέγματα του Ιονίου. Ότι ακριβώς κάνει δηλαδή και η Άγκυρα στο Αιγαίο. Γι’ αυτό γράφουμε και ξαναγράφουμε πως δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτε αναπάντητο.  
Εφημερίδα «Στόχος»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.