Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Παρακολουθήστε τι θα συμβεί στον Έβρο σε λίγες ώρες»... Περίεργο «τιτίβισμα» του συνεκδότη της Le Figaro που βλέπει δραστηριότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα!

Σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας έρχεται ένα αλλόκοτο δημοσίευμα κορυφαίου γαλλικού μέσου να σκορπίσει περαιτέρω ...





Σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας έρχεται ένα αλλόκοτο δημοσίευμα κορυφαίου γαλλικού μέσου να σκορπίσει περαιτέρω ανησυχία.

Ο J. Christophe Buisson, συνεκδότης της Le Figaro, έγραψε ότι υπάρχει δραστηριότητα στα τουρκοελληνικά σύνορα, όπου βρίσκεται ο ποταμός Έβρος, και ότι σημαντικά πράγματα θα συμβούν σε λίγες ώρες.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος J. Christophe Buisson στον λογαριασμό του στο Twiiter αναφέρει: «Παρακολουθήστε τι συμβαίνει στη Θράκη, στα τουρκοελληνικά σύνορα στον ποταμό Έβρο, σε λίγες ώρες. Οι στρατοί είναι σε επιφυλακή, χτίζονται χαρακώματα», μοιράστηκε στο "τιτίβισμά" του.

Αξιολογώντας αυτή τη δήλωση του Γάλλου δημοσιογράφου στον λογαριασμό του στο Twitter, το μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Malptepe Τούρκος καθηγητής Hasan Ünal έκανε τις εξής εκτιμήσεις:

«Ο J. Christophe Buisson, της Le Figaro, λέει ότι οι τουρκικές και οι ελληνικές δυνάμεις έχουν λάβει πολεμικές θέσεις και στις δύο πλευρές του ποταμού Έβρου και η σύγκρουση είναι σχεδόν επικείμενη. Παρά τα μηνύματα με αυτό το περιεχόμενο, παρά την έλλειψη ορθολογισμού, προς το παρόν, είμαι υπέρ του να το αντιμετωπίσουμε με προσοχή, επειδή η πιθανότητα η Αμερική να οδηγήσει την Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας σε μια τέτοια περίοδο είναι μικρή και η πιθανότητα να ληφθούν αποτελέσματα από αυτό είναι πολύ πιο αδύναμη .

-Στην πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων που ζούμε, μια τέτοια σύγκρουση βαθαίνει το ρήγμα εντός του ΝΑΤΟ. Ανάλογα με τη συμπεριφορά άλλων χωρών, μπορεί να οδηγήσει την Άγκυρα ή την Αθήνα να σταματήσουν τις ενταξιακές συμφωνίες Φινλανδίας/Σουηδίας. Θα ήταν μεγάλη απώλεια ισχύος και κύρους για το ΝΑΤΟ.

- Αν η Ελλάδα το σχεδίασε μόνη της, το timing είναι λάθος. Ίσως σκέφτηκε ότι αν η Τουρκία έμπαινε σε ένοπλη σύγκρουση το 2020, θα παρασυρόταν σε σύγκρουση με την Αίγυπτο, τη Λιβύη και το Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όλη της τη δύναμη εναντίον της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα γνωρίζει ότι σε έναν πόλεμο Τουρκίας-Ελλάδας αν ξεσπάσει τώρα, η Ελλάδα θα είναι μόνη ενάντια στην Τουρκία και θα υποστεί μεγάλες απώλειες, ειδικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και ότι ο πόλεμος θα επεκταθεί ακόμη και στην Κύπρο και θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες και εκεί είναι η ζημιά». pentapostagma.gr

Και βέβαια δεν είναι όπως τα περιγράφει ο τούρκος, αλλά η γαλλική παρέμβαση του συνεκδότη της La Figaro είναι τουλάχιστον περίεργη και πρέπει να μας βάζει σε συναγερμό...




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.