Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δείτε τα ελληνικά Canadair να επιχειρούν στις μεγάλες δασικές πυρκαγιές της Γαλλίας... Το ευχαριστώ του Εμανουέλ Μακρόν στη χώρα μας

Στη μάχη με τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία έχουν πέσει δύο Canadair που έστειλε η Ελλάδα ως βοήθεια. Τα ελ...





Στη μάχη με τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία έχουν πέσει δύο Canadair που έστειλε η Ελλάδα ως βοήθεια.



Τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη ζητήθηκαν από την ίδια τη Γαλλία, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές που καίνε στο διαμέρισμα Gironde, ενώ δέχεται υψηλή επιχειρησιακή πίεση λόγω του καύσωνα στα νότια της χώρας.



Τα δυο Canadair επιχειρούσαν μέχρι που έπεσε το φως πάνω από τα δάση στην περιοχή της ΝΙΜ, ενώ τις ευχαριστίες του στην Ελλάδα για τη συνδρομή της στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, εξέφρασε δημοσια ο Πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή: πριν από έναν χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Σήμερα το μεσημέρι, αεροσκάφη των ελληνικών δυνάμεων διάσωσης έφτασαν στον νότο για να στηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας», έγραψε στο Twitter ο Μακρόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.