Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρήτη: Αυτή είναι η Αστυνόμος που έσωσε παιδάκι από βέβαιο πνιγμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε τραγωδία παραλίγο να εξελιχθούν οι διακοπές στα Χανιά για οικογένεια Ελλήνων που σε κλάσματα δευτερολέπτου κόντεψαν να χάσουν το 13 μηνώ...





Σε τραγωδία παραλίγο να εξελιχθούν οι διακοπές στα Χανιά για οικογένεια Ελλήνων που σε κλάσματα δευτερολέπτου κόντεψαν να χάσουν το 13 μηνών μωράκι τους το απόγευμα της Δευτέρας στην παραλία των Αγ. Αποστόλων.

Το μωρό ενώ έπαιζε στην ακροθαλασσιά, άγνωστο πώς, βρέθηκε μπρούμυτα μέσα στην θάλασσα στα ρηχά και χάρη στην σωτήρια επέμβαση μιας αστυνομικού, επανήλθε και διεκομίσθη με ασφάλεια στο γενικό νοσοκομείο Χανίων από όπου έλαβε εξιτήριο την Τετάρτη (13/7).

Η μητέρα του παιδιού, ήταν ακριβώς δίπλα και πρόσεχε ταυτόχρονα τα δύο άλλα παιδιά της ενώ για δευτερόλεπτα αποσπάστηκε η προσοχή της. Η κα Βίκυ Κουφουπούλου, μέσω του zarpanews.gr επιθυμεί να ευχαριστήσει την υποδιοικήτρια της τροχαίας Χανίων, Μάρθα Κίτσιου, την διασώστρια Άννα Τζοτζολάκη, την νοσηλεύτρια που βοήθησε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας με την παραλία κατάμεστη από κόσμο και ενώ δυστυχώς η ναυαγοσωστική κάλυψη σταματά στις 18:00 με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ναυαγοσώστης.

«Εκείνη την ώρα είχε παρά πολύ κόσμο! Το παιδί έπαιζε στα ρηχά και ενώ μιλούσα με τον άντρα μου, για λίγα δευτερόλεπτα έχασα το παιδί από τα μάτια μου και όταν αντιλήφθηκα ότι δεν το βλέπω αρχίσαμε να τρέχουμε πάνω – κάτω.

Πρώτη το είδε η κουμπάρα μου να επιπλέει μπρούμυτα μέσα στο νερό κ έτρεξε και το έβγαλε! Αμέσως ήρθε η κυρία Κίτσιου, η οποία φώναζε ότι είναι αστυνομικός και μας είπε ότι ξέρει πρώτες βοήθειες.

Το πήρε όλο πάνω της κάνοντας του αλλεπάλληλες προσπάθειες για να κάνει το παιδί εμετό κ όντως το κατάφερε! Δεν με άφησε λεπτό μόνη μου μέχρι που ήρθε το ΕΚΑΒ! Σε όλη την προσπάθεια την βοήθησε και μια άλλη κυρία που μας είπε ότι είναι νοσηλεύτρια αλλά δυστυχώς το όνομά της δεν το γνωρίζω.

Το ασθενοφόρο ανταποκρίθηκε άμεσα και η κυρία Άννα Τζοτζολακη που ήταν μέσα στο ασθενοφόρο έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες παρέχοντας του οξυγόνο και ότι χρειαζόταν ενώ καθώς το ασθενοφόρο πήγαινε παρά πολύ γρήγορα όλα αυτά που έκανε ήταν παρά πολύ δύσκολα! Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς …δεν έχω λόγια να περιγράψω την ευγνωμοσύνη μου!» σημειώνει στο zarpanews.gr.

Η επέμβαση της αστυνομικού

Η Αστυνόμος Β', Μάρθα Κίτσιου, υποδιοικήτρια της τροχαίας Χανίων, μίλησε για το συμβάν στο zarpanews.gr

«Το μωρό ήταν στην ακροθαλασσιά και πρέπει να το πήρε το κύμα. Στην αναζήτηση των γονιών ανευρέθηκε γρήγορα στην θάλασσα αλλά είχε καταπιεί πολύ νερό, ήταν μελανιασμένο όταν το ανέσυραν» τόνισε και προσέθεσε:

«Ο κόσμος άρχισε να συρρέει για να δει, όπως συνήθως δημιουργείται πανικός σε αυτές τις περιπτώσεις. Εγώ εκείνη την ώρα δήλωσα την ιδιότητά μου, ζήτησα να κάνουν στην άκρη και μετά, γνωρίζοντας πρώτες βοήθειες, ήξερα ότι πρέπει να αποβάλει το μωρό όσο περισσότερο νερό γινόταν και να προκαλέσω εμετούς επειδή ήταν μωράκι και παράλληλα να κρατήσουμε τους γονείς σε μια ψύχραιμη κατάσταση μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο».

Η ίδια βρισκόταν στην παραλία με τον σύζυγο και τα παιδιά της: «Είμαι κι εγώ μαμά, μαζί με την μητέρα είχα κι εγώ την αγωνία να πάνε όλα καλά.»




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.