Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μεγάλη φωτιά στην Άμφισσα: Ανεξέλεγκτες οι φλόγες και μάχη σε τρία μέτωπα – Συναγερμός για τον Παρνασσό

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή της Άμφισσας δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις γ...



Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή της Άμφισσας δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις για να ελέγξουν το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς και υπάρχει συναγερμός για τον Παρνασσό, καθώς οι πυροσβέστες δίνουν μάχη προκειμένου οι φλόγες να μην φτάσουν στον Εθνικό Δρυμό.

Η φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο μετά το μεσημέρι, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα.

Το ένα μέτωπο κινείται βόρεια προς την πλευρά που είναι το γυναικείο μοναστήρι του προφήτη Ηλία, που εκκενώθηκε προληπτικά από τις οκτώ μοναχές.

Ήδη, οι ισχυρές δυνάμεις προσπαθούν να συγκρατήσουν το μέτωπο για να μην προχωρήσει προς το μοναστήρι και από εκεί σε δασική έκταση.

Το δεύτερο μέτωπο δείχνει να είναι το πιο απειλητικό. Έχει κατεύθυνση το χωριό Σερνικάκι, απέχει όμως ιδιαίτερα από το χωριό, το οποίο σε αυτή τη φάση δεν κινδυνεύει. Ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από εδάφους και από αέρος μαζί με εθελοντές και μηχανήματα, προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Το τρίτο μέτωπο κινείται μέσα στον ελαιώνα και είναι το πιο καταστροφικό, ενώ τα επίγεια και τα εναέρια μέσα προσπαθούν να το θέσουν σε περιορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.