Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έρχονται και τα AAV-7A1 για τους Πεζοναύτες μας...!!! Της τελευταίας έκδοσης RAM/RS... Τα ζητούσαν και οι τούρκοι αλλά δεν τους τα έδωσαν...

\\\\\\ Οι Τούρκοι επιχείρησαν κι αυτοί να προμηθευτούν μεταχειρισμένα AAV-7 από τις ΗΠΑ, αλλά δεν τους τα έδωσαν οι Αμερικανοί, που γνωρίζου...

\\\\\\



Οι Τούρκοι επιχείρησαν κι αυτοί να προμηθευτούν μεταχειρισμένα AAV-7 από τις ΗΠΑ, αλλά δεν τους τα έδωσαν οι Αμερικανοί, που γνωρίζουν πολύ καλά πως τα οχήματα αυτά ανατρέπουν ισορροπίες στο Ανατολικό Αιγαίο καθώς μετά, η απόβαση σε οποιοδήποτε ελληνικό νησί, θα ήταν πανεύκολη υπόθεση.


Πέντε νέα εξοπλιστικά προγράμματα των Ειδικών Δυνάμεων φέρνει σε λίγη ώρα στη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενώπιον των μελών της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Ένα εξ αυτών επ΄ωφελεία ΓΕΣ αφορά στην προμήθεια «Αμφίβιων Τεθωρακισμένων Οχημάτων», δηλαδή των 71 AAV7, τα οποία διαθέτουν αμφίβιες δυνατότητες.
Ποιο Είναι το AAV7;

To Amphibious Assault Vehicle, γνωστό ως AAV7 αποκαλούνταν και LVTP7 από το αμερικανικό σώμα Πεζοναυτών και άλλους χειριστές του. Το όχημα αποτελεί ένα ογκώδες αμφίβιο ερπυστριοφόρο όχημα που σκοπός του είναι να αποβιβάζει στρατεύματα σε ανοιχτές παραλίες. Για αυτόν τον λόγο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι αξιόπλοο.

Η παραγωγή του ξεκίνησε το 1970 με 1971, ενώ το 1985 ήταν το έτος που το όχημα επίσημα μετονομάστηκε σε AAV7. Μέχρι το τέλος της παραγωγής του περισσότερα από 1.500 οχήματα παράχθηκαν για το αμερικανικό σώμα Πεζοναυτών και τους επτά ξένους πελάτες. Όσον αφορά τις ΗΠΑ, τα AAV7 σκοπεύεται να παραμείνουν επιχειρησιακά μέχρι και το 2035.

Το AAV7 διαθέτει πλήρωμα τριών, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή, του πυροβολητή και του οδηγού. Το ευρύχωρο τμήμα στρατευμάτων μπορεί να μεταφέρει έως 25 πεζοναύτες ή περίπου 4,5 τόνους φορτίου. Η είσοδος και η έξοδος των στρατιωτών πραγματοποιείται από πίσω ράμπα ή καταπακτές οροφής.




Το AAV7 αναπτύσσεται στην θάλασσα από πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων. Το τεθωρακισμένο όχημα επιχειρείται για είσοδο σε ημι-θαλάσσιες περιοχές. Η κύρια αποστολή των οχημάτων κατά την διάρκεια αμφίβιας μάχης είναι η κυριαρχία σε μία παραλία και η προστασία μίας ακτογραμμής για εισερχόμενα στρατεύματα. Όταν βγει στην ακτή το AAV7 μπορεί να επιχειρεί δίπλα σε άλλα τεθωρακισμένα οχήματα. Οι λειτουργίες του περιλαμβάνουν φύλαξη κρίσιμων σημείων, περιπολίες και μεταφορά στρατευμάτων και προμηθειών στην ενδοχώρα.
Θωράκιση και Οπλισμός

Το τεθωρακισμένο διαθέτει συγκολλημένη αλουμινένια θωράκιση κύτους. Η θωράκισή του παρέχει προστασία εναντίων μικρών βλημάτων και θραυσμάτων βλημάτων πυροβολικού. Πρόσφατες συρράξεις έχουν δείξει μία ευαλωτότητα του AAV7 σε νάρκες ξηράς και αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές.
Ευκινησία

Το AAV7 έρχεται με έναν μικρό πυργίσκο. Αρχικά ήταν οπλισμένο με βαρύ πολυβόλο 12,7 χιλιοστών, αν και αργότερα εκτιμήθηκε πως μόνο ένα πολυβόλο ήταν ανεπαρκή και προστέθηκε ένας αυτόματος εκτοξευτής βομβίδων 40 χιλιοστών. Δοκιμάστηκαν και εκδόσεις με βαρύτερους πυργίσκους εξοπλισμένους με πυροβόλα 20 ή 30 χιλιοστών, αλλά τελικά τα σχέδια αυτά εγκαταλείφθηκαν.

Ο κινητήρας 400 ίππων του AAV7 μπορεί να λειτουργήσει με πολλαπλά καύσιμα, όπως βενζίνη, πετρέλαιο, κηροζίνη κλπ. Η μέγιστη ταχύτητά του στον δρόμο είναι 72 χλμ/ώρα, ενώ στο νερό είναι 13,5 χλμ/ώρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.