Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στην Πεντέλη: Δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους – Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής! Δείτε απίστευτο βίντεο...

Στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πεντέλης καίει αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 17:19 το απόγευμα της Τρίτης στην Π...




Στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πεντέλης καίει αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 17:19 το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.



Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα, όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός.

Η σημερινή ημέρα είναι δύσκολη, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, ανέφερε αρχικά.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς. Αναλυτικά, επί τόπου βρίσκονται 350 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 28 Ρουμάνων πυροσβεστών και 60 οχήματα.

Περιοδικά επιχειρούν 15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Παρά το γεγονός ότι πνέουν ισχυροί άνεμοι, τα εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν με γνώμονα την ασφάλεια των πτήσεων, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχει τεθεί σε καθεστώς γενικής επιφυλακής όλο το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Αττικής.

Υπενθύμισε ότι έχουν σταλεί μηνύματα μέσω του 112 για εκκένωση: στο Ντράφι, στην Ανθούσα, στην Διώνη και το Δασαμάρι στο Πικέρμι.

Σημείωσε, επίσης, ότι γίνονται συνεχείς συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή των κ.κ. Σκέρτσου, Θεοδωρικάκου και Πέτσα.

Στην πυρκαγιά στην Πεντέλη έχουν διατεθεί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ 58 οχήματα και 150 αστυνομικοί, οι οποίοι συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.