Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκκενώνεται και η Ανθούσα... Η φωτιά μέσα στο Ντράφι καίει σπίτια και αυτοκίνητα! Εκκενώθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

   Εκτός ελέγχου η φωτιά που ξεκίνησε από το Νταού - Να κατευθυνθούν προς Γέρακα οι κάτοικοι της Ανθούσας ειδοποιήθηκαν ώρα 19:54 από το 112...

  


Εκτός ελέγχου η φωτιά που ξεκίνησε από το Νταού - Να κατευθυνθούν προς Γέρακα οι κάτοικοι της Ανθούσας ειδοποιήθηκαν ώρα 19:54 από το 112

Συγκλονιστικές εικόνες μεταδίδονται σε απευθείας μετάδοση όπου οι καπνοί έχουν ζώσει το Ντράφι με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Μάλιστα όπως μετέδωσε το Open TV υπάρχουν σπίτια που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Στο σημείο έχει στηθεί φράγμα, για να μην περάσουν οι φλόγες. Όλες οι υδροφόρες, τα οχήματα και οι πυροσβέστες είναι στο σημείο, ενώ επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα.

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Η φωτιά ξεκίνησε ανάμεσα στο Νταού και στο Ντράφι της Πεντέλης και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου τη Πυροσβεστικής, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός η φωτιά κινείται προς το Ντράφι της Πεντέλης.
Στις 18.45 εστάλη μήνυμα από το 112 στους πολίτες που βρίσκονται στο Ντράφι να εκκενώσουν προς Παλλήνη.

Λίγο πριν από τις 20.00 έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ο πυρομετεωρολόγος κ. Θεόδωρος Γιάνναρος, μιλώντας στο ERTNews, δήλωσε ότι ζητήθηκε από τους εργαζόμενους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για τη διευκόλυνση του έργου των Πυροσβεστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.