Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Δουλέμποροι αλωνίζουν γιατί δεν βγαίνουν εποχούμενες περιπολίες. Τα βουνα της Ροδοπης ειναι γεματα λαθρομετανάστες και τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη»

Τα ακινητοποιημένα τεχνικά μεσα και οι καλοκαιρινές έκτακτες αποσπάσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρ...
Τα ακινητοποιημένα τεχνικά μεσα και οι καλοκαιρινές έκτακτες αποσπάσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στις Υπηρεσιες Συνοριακής Φύλαξης Σαππων και Ιάσμου της ΔΑ Ροδοπης

Οι ελλείψεις προσωπικού και η αδυναμία συντήρησης του στόλου για τα υπηρεσιακά οχήματα, καθως τα περισσοτερα καινουρια περιπολικα των Υπηρεσιών ειναι ακινητοποιημένα λόγω φθαρμένων ελαστικών- τα περισσότερα- ενώ άλλα χρείζουν επισκευής λόγω μηχανικών προβλημάτων, προκαλεί.. δυσλειτουργία στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης τους Έβρου.

Οπως αναφέρουν στο NantiaReport.gr αστυνομικές πηγές, οι λαθρομετανάστες καθώς εχουν λάβει ενημέρωση οτι δεν οι τοπικές Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης δεν διαθέτουν οχήματα, δε θα τους καταδιώκουν και «αλωνιζουν επειδη δεν βγαίνουν εποχούμενες περιπολιες. Τα βουνα της Ροδοπης ειναι γεματα και φορτωνονται, συνήθως, απο τον ορεινο όγκο Σαππών». Στην ίδια κατάσταση, τα οχήματα στον Ίασμο, καθώς δεν βγαίνουν οχηματα σε περιπολία ενω στις Σάπες έχουν κοπεί οι περιπολιες, καθώς 30 στελέχη αποσπάστηκαν σε ενίσχυση Υπηρεσιών νησιώτικων προορισμών.

Αίτημα άμεσης ενίσχυσης με ένστολο προσωπικό που θα ανταπεξέλθει στις απαιτησεις μιας μαχιμης περιπολιας

Οι μετακινήσεις ένστολου προσωπικού έχουν προκαλέσει ελλείψεις και αδυναμία για περιπολιες στους τομεις ευθυνης. Τα δουλεμπορικα δίκτυα υποστηρίζονται απο οργανωμενες ομαδες λαθροδιακινητών, αραβόφονοι στην πλειοψηφία τους με μόνιμη διαμονή τις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Οπως εχει διαπιστωθεί απο τις συλλήψεις αφου κλέβουν οχήματα, ταξιδεύουν στον Έβρο και τη Ροδόπη όπου φορτωσουν λαθρομετανάστες.

Οι δουλεμποροι κλεμμένα ή “απαλλοτριωμένα” -συνήθως καινουρια τζομιπ από εταιρείες ενοικιαζόμενων τα οποία δεν επιστρέφουν- δηλώνονται ως κλοπη ή υπεξερεση, φορτωμένα με λαθρομετανάστες, διασχιζουν το νομο Ροδοπης και συνεχιζουν το ταξιδι τους ως τη Θεσσαλονικη. Με πλατσες πινακίδες, αντιγραφή απο πινακίδες οχήματος με το ίδιο χρωμα και μάρκα – ωστε απο τον τερματικό να μην μπορουν να εντοπίσουν μακροσκοπικά οτι απασχολουν, καθώς φέρουν το σημα της Ελληνικης Δημοκρατιας ωστε να προσομοιάζουν με γνησιες.

Σε αντίστροφη διαδρομή, με προσυμφωνημένη αμοιβή, ειτε με επιβατικά οχήματα, ειτε με φορτηγάκια (τυπου Sprinder) ειτε σε κρυπτες μεγαλων φορτηγών, οι δουλέμποροι μεταφερουν τους λαθρομετανάστες στο τελικο προορισμο τους, τη Θεσσαλονίκη.

Οι οδηγοί Ρομά κα αραβικής καταγωγής στην πλειοψηφία τους, αποφεύγουν να σταματήσουν σε σήμα για έλεγχο και μπλοκα της αστυνομιας, καθως γνωρίζουν οτι με τα jumper φορτηγακια που διαθέτουν οι Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης, στο ενδεχόμενο καταδίωξης δεν μπορούν να τους ακολουθήσουν- ούτε να τους φτάσουν- καθώς στερούνται ιπποδύναμης.

Καθημερινα πολίτες εντοπίζουν κι ενημερώνουν την Αστυνομία για δουλεμπορική παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών, και ενώ εισφέρουν στοιχεία για επ αυτοφώρω συλλήψεις, τα περιπολικά είτε βρίσκονται σε φύλαξη σε κάποιο Νοσοκομείο, είτε απασχολημενο με μεταγωγή κρατουμένου στα Δικαστηρια απο προηγουμενο αυτοφωρο.

Οπως αναφέρουν στο NantiaReport.gr, «Καθώς η σταθμη του ποταμου Έβρου έχει πέσει και η κινηση των μεταναστευτικών ροών στο νομο ειναι αυξανόμενη, στα βουνα και στον καμπο, η ανησυχία στους ντόπιους αυξάνεται.

Πολίτες μεταφέρουν τους φόβους τους, οταν πηγαίνουν για να ποτίσουνε τα καλαμποκια και κρυμενοι μεσα στις καλλιέργειες, τους αιφνιδιάζουν μεγαλες ομαδες λαθρομεταναστών. Ανάλογες αναφορές και απο κατοίκους ορεινον χωριων από τα οποία ημερησίως διέρχονται εκατονταδες λαθρομετανάστες, με το αίτημα που θέτουν είναι η εμφανής παρουσια της αστυνομιας πλην ομως δεν υπαρχει προσωπικο για να τις στελεχωσουν.

Πριν δυο μήνες, είχαμε ζητήσει ενισχύσεις και είχαν κοπεί 30 θεσεις αποσπασμένων. Επιβάλλεται η αμεση επισκευη των καινούριων περιπολικων μας τα οποία παραμένουν ακινητοποιημενα, ωστε να μπορούμε επιτελους να εργαστουμε και να αντιμετοπισουμε το προβλημα της παράνομης μετανάστευσης, και δουλεμπορικής παράνομης διακίνησης που απασχολει το νομο μας και την ενδοχώρα στη συνέχεια».

nantiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.