Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αγωνία και αύριο για Πεντέλη και γύρω περιοχές: Σιγοκαίνε δεκάδες διάσπαρτες μικροεστίες - Ενισχύονται οι άνεμοι

Για τρίτη ημέρα θα συνεχιστεί αύριο η μάχη των Πυροσβεστικών δυνάμεων στην Πεντέλη. Η φωτιά μπορεί να μην έχει πλέον ενεργό μέτωπο αλλά είν...






Για τρίτη ημέρα θα συνεχιστεί αύριο η μάχη των Πυροσβεστικών δυνάμεων στην Πεντέλη.

Η φωτιά μπορεί να μην έχει πλέον ενεργό μέτωπο αλλά είναι δεκάδες οι μικροεστίες που συνεχίζουν να σιγοκαίνε στον ορεινό όγκο της Πεντέλης γεγονός το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο αναζωπύρωσής της.

«Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε ότι την έχουμε θέσει υπό πλήρη έλεγχο» ανέφερε αξιωματούχος της Πυροσβεστικής επισημαίνοντας παράλληλα ότι την Πέμπτη αναμένεται να πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ που ευνοούν την ανάπτυξη της φωτιάς.

Για την φωτιά στην Πεντέλη ενημερώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε το Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η πυρκαγιά στην Πεντέλη να οφείλεται σε εμπρησμό είπε ότι η πυρκαγιά είχε πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά και μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στον αστικό ιστό. «Πιστεύω ότι όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατόν και με καλύτερο συντονισμό απ' ότι στο παρελθόν» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα με το τιτάνιο έργο που καλούνται να φέρουν εις πέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι προσπάθειες του ΔΕΔΔΗΕ να ηλεκτροδοτήσουν εκ νέου χιλιάδες σπίτια που έμειναν χωρίς ρεύμα.

Μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Δίκτυο ηλεκτροδότησης στη Βόρεια και Ανατολική Αττική.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, με περισσότερα από 400 άτομα και 150 οχήματα, είχαν καταφέρει μέχρι το απόγευμα να επανηλεκτροδοτήσουν περισσότερους από 10.700 καταναλωτές από το σύνολο των περίπου 15.000 που επηρεάστηκαν από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη το απόγευμα.

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι

Η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική, έχει αφήσει πίσω της τεράστιες ζημιές σε δεκάδες κατοικίες, οχήματα και επιχειρήσεις.

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντών και των κατοίκων, πολλά σπίτια υπέστησαν ζημίες ή καταστράφηκαν ολοσχερώς σε Πεντέλη, Πανόραμα Παλλήνης, Ανθούσα, Διώνη και Ντράφι. Το πλήρες μέγεθος θα αποτυπωθεί μόλις ξεκινήσει η επίσημη καταγραφή, ωστόσο οι πρώτες εικόνες ήταν αποκαρδιωτικές.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.