Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στο Ρέθυμνο: «Για οργανωμένο σχέδιο» κάνει λόγο ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου

  «Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. Δεν θεωρώ ότι είναι αναζωπυρώσεις» δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, αναφερόμενος σ...


 

«Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. Δεν θεωρώ ότι είναι αναζωπυρώσεις» δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, αναφερόμενος στις νέες εστίες φωτιάς που ξέσπασαν τη Δευτέρα στα νότια του νομού Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ξέσπασε φωτιά στο Ροδάκινο, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιτηρούσαν στην περιοχή. Ωστόσο, λίγο αργότερα ένα νέο μέτωπο ανάμεσα στις Μέλαμπες και τα Σαχτούρια, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση αφού οι ισχυροί άνεμοι έστελναν τις φλόγες κατευθείαν προς τον οικισμό. Το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης του οικισμού προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά.

Και ενώ τα Σακτούρια απειλούνταν, νέα φωτιά ξέσπασε γύρω από τα χωριά Καρέ, Αμπελάκι και Κούμοι του δήμου Ρεθύμνου, δημιουργώντας νέες ανάγκες για ισχυρή παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Καθώς βράδιαζε και ενώ τα εναέρια μέσα δεν ήταν δυνατόν να παρέμβουν λόγω των δέκα μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή, νέα εστία ξέσπασε κοντά στην Κρύα Βρύση αλλά και στην Αγία Γαλήνη.

«Πλέον δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι άλλο πέρα από το ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. Αυτό βέβαια θα το δείξουν οι έρευνες της Πυροσβεστικής, όμως ειλικρινά δεν γίνεται αυτό να συμβαίνει στο βαθμό που συμβαίνει εάν δεν πρόκειται για σχέδιο. Δεν θεωρώ ότι είναι αναζωπυρώσεις. Δε γίνεται να σβήνουμε τη φωτιά στα Σαχτούρια, και να εμφανίζεται στην Κρύα βρύση και μετά στο Ροδάκινο και μετά στην Αγία Γαλήνη. Πλέον δε μπορώ παρά να σκέφτομαι ότι είναι οργανωμένο σχέδιο. Όμως να ξέρουν πως όσο θα είμαι δήμαρχος, δεν πρόκειται να οικοπεδοποιήσουν κανένα στρέμμα» τόνισε ο κ. Ταταράκης, μιλώντας στο cretalive.gr. «H κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου στην περιοχή. Πρέπει να παρέμβει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πια σε αυτήν την περιοχή. Αν δεν σταματήσει αυτό το ντόμινο των πυρκαγιών, ο δήμος Αγίου Βασιλείου δεν θα υπάρχει στον χάρτη» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.