Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εδώ δείτε τι σας έχουμε... 😀😀😀 Αυτή είναι η νέα ημερομηνία για το... τέλος του κόσμου!

😀😀😀 Πολλές φορές την τελευταία 20ετία έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι «ο κόσμος θα τελειώσει σύντομα» και μάλιστα αρκετοί είχαν προβλέψει κα...





😀😀😀 Πολλές φορές την τελευταία 20ετία έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι «ο κόσμος θα τελειώσει σύντομα» και μάλιστα αρκετοί είχαν προβλέψει και το πώς.

Αρχικά, πολλοί έλεγαν ότι η συντέλεια του κόσμου θα ερχόταν την πρωτοχρονιά που θα αλλάζαμε χιλιετία, δηλαδή, την 1 Ιανουαρίου του 2000.

Συγκεκριμένα, οι «προφητείες» υποστήριζαν ότι οι υπολογιστές δεν θα κατανοούσαν το έτος «00» και θα το ερμήνευαν ως 1900 αντί για 2000. Αυτό θα προκαλούσε την κατάρρευση του τεχνολογικού κόσμου.

Για να ζούμε βέβαια στο 2022, προφανώς τίποτα τέτοιο δεν συνέβη. Στην συνέχεια, οι δυσοίωνες προβλέψεις ήταν για το 2012, όμως ο κόσμος συνεχίζει να υπάρχει.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι υποστήριξαν ότι η πρόβλεψη του 2012 ήταν λανθασμένη και ότι το πραγματικό τέλος του κόσμου θα ερχόταν το 2021. Για να είμαστε δίκαιοι το 2020-2021 ίσως κάποιοι να το πιστέψαν με την πανδημία του κορονοϊού.

Τώρα, μια «πρόβλεψη-μελέτη» η οποία είχε γίνει αρκετές δεκαετίες πριν, ήρθε «στο φως» και δίνει μια ημερομηνία που δεν απέχει και πολύ από το σήμερα.

Ποια υποτίθεται πως είναι αυτή η ημερομηνία; Η Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2026, δηλαδή σε τέσσερα χρόνια.

Η μελέτη του 1960 και η αύξηση του πληθυσμού

Η πρόβλεψη αυτή προήλθε από έναν επιστήμονα, τον Heinz von Foerster, από την Βιέννη που πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του ως εργαζόμενος στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.

Το 1960, ο συγκεκριμένος φυσικός, φιλόσοφος και ερευνητής είχε υποστηρίξει, σε μελέτη του, ότι ο κόσμος θα τελείωνε λόγω υπερπληθυσμού το 2026, χρησιμοποιώντας έναν μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό της ημερομηνίας, σύμφωνα με το LADbible.

Ο Φόερστερ έγραψε στη μελέτη του ότι: «Τα δισέγγονά μας δεν θα πεθάνουν από την πείνα, αλλά ότι θα στριμωχτούν μέχρι θανάτου».

Στη μελέτη, ο Φόερστερ λέει επίσης για τον Νοέμβριο του 2026: «αυτή την ημερομηνία ο ανθρώπινος πληθυσμός θα πλησιάσει το άπειρο, εάν αυξηθεί όπως τις τελευταίες δύο χιλιετίες».

Η πρόβλεψη του ΟΗΕ για τον πληθυσμό τα επόμενα χρόνια

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού ο πληθυσμός μπορεί να αυξάνεται, αλλά δεν πρόκειται να φτάσει στο άπειρο, με τον ΟΗΕ να προβλέπει ότι: «Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 8,5 δισεκατομμύρια το 2030 και να αυξηθεί περαιτέρω στα 9,7 δισεκατομμύρια το 2050 και 11,2 δισεκατομμύρια μέχρι το 2100»..


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.